Ami a szerelmet táplálja

Kapcsolat és spiritualitás

Ami a szerelmet táplálja

Szerző: Anselm Grün

Cimkék: Esküvő

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-99507-4-0
Kiadó: Dialóg Campus Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 160
Méret: 135x210 mm
Kötés: puhafedeles

2980 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Elgépiesedik napjainkban a szerelem is?

Nem, erről szó sincs, mondja a népszerű szerző, Anselm Grün. A szerelem ma is a mennyekbe röpíthet bennünket, ugyanúgy, mint bármikor korábban. A szürke mindennapokban mégis szükség van arra, hogy szerelmünk új erőt, gondoskodást és táplálékot kapjon.

Grün a spiritualitásban leli fel a szerelem igazi forrását. Ír az erotika, a szexualitás fontosságáról, amelyek, a szerelmet ébren tartják, bemutatja a társas kapcsolatok nehézségeit is. A féltékenységet, a vitákat és a félreértéseket – mindezt az ő egyéni látásmódjával.

Anselm Grün lenyűgözi olvasóit műveltségével és bölcsességével. Ez a könyve szól mindazokhoz, akik társas kapcsolatban élnek, vagy éltek. Feleséghez, férjhez, élettárshoz, elváltan élőkhöz, a kapcsolatra most készülőkhöz, és azokhoz is, akik már egyedül maradtak.

A szeretet forrása bennünk gyakran úgy tűnik, mintha elapadt volna. Mégis van rá lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljönk vele. Ilyenkor úgy fakad föl bennünk ez a forrás, hogy átjárja a tudatunkat, meghatározza a beszédünket, gondolkodásunkat és cselekvésünket is. A forráshoz való hozzáférés az emberi szeretet konkrét megtapasztalásán keresztül történik. Ha néha zárkózott bátyánkat, nehéz eset nővérünket, a nem túl rokonszenves embertársainkat szeretjük, akkor az isteni forrással kerülünk kapcsolatba. Ehhez a forráshoz jutunk el a házastársak közötti kölcsönös szeretet mindennapi megtapasztalása során is. A vágyakozó szeretetben is, amelyben a másiktól függőnek érezzük magunkat, amelyben mindig a másik erotikus és szexuális szerelmi megtapasztalása körül forgunk, az isteni szeretet forrásával kerülhetünk kapcsolatba.

[...]

Az isteni kapcsolat megérzésének fontos módja számomra a lélegzet is. A perzse szufi költő, Rumi mondta egyszer, hogy a lélegzet Isten szerelmi illata. Ez a kép nagyban segített engem, hogy saját lélegzetemben Isten szeretetét tapasztaljam meg. Elképzelem, hogy a lélegzetben hogyan áramlik belém Isten szeretete, és testem minden részébe és a lelkembe is behatol. Amennyiben tudatosan követem a lélegzetet, az Istennel való kapcsolatomat testszerűen élem meg. Isten szeretete belém áramlik és a lélegzetben megtapasztalhatóvá válik. ha én napközben nem érzem az Istennel való kapcsolatomat, akkor sokat segít nekem, ha ismét tudatosan be- és kilélegzek és elképzelem, hogy most ebben a lélegzetvételben Isten szeretete belém folyik. Az elképzelés által – lélegzettel összekapcsolva – az Istennel való kapcsolatot egy pillanat erejéig ismét érezhetem, és egyúttal úgy érzem, hogy megtelek szeretettel, mert az egész testem megtelik Isten szerelmi illatával.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bruno Ferrero & Marianna Pacucci: Boldog család

Bruno Ferrero & Marianna Pacucci

Boldog család

760 Ft