A mai ember egy keresztény szemével

Szerző: Sabino Chialá

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31404-6-8
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 96
Méret: 103x185 mm
Kötés: puhafedeles

1890 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Sabino Chialá megfigyelési módszere a következő: elmélkedése során mindent belülről és alulról, vagyis a földről szemlél, amely a lakhelyünk. Így tekint a mai emberre és kortárs kultúránk keresztény szempontból nehezen értelmezhető jelenségeire is.

Sabino Chialá boséi szerzetes, bibliakutató, a keleti kereszténység és az iszlám közötti kapcsolatokon kívül elsősorban Ninivei Izsákkal és a szír irodalommal foglalkozott.

A jelenlegi nehéz helyzetben nem arra van szükség, hogy elinduljunk visszafelé – az új nemzedékeket netán még kárhoztatva is azért, mert elfogadták, amit folyton prédikáltunk nekik –, ellenkezőleg, inkább előre kell mennünk, végig kell járnunk az utat, és meg kell várni, amíg a termés beérik. Az előttünk álló feladat tehát, hogy ezt a „vívmányt” teljesebbé tegyük egyrészt annak megértésével, hogy az identitás nemcsak az adott személy cselekedeteinek és döntéseinek eredménye, hanem túlmutat az egyén terén és idején, ezért még ő sem rendelkezhet fölötte korlátlanul; másrészt annak elfogadásával, hogy saját énünkön túl nem a semmi, hanem egy másik lény van; hogy énünk szélső határai más szubjektumokkal érintkeznek; hogy minden határ kétarcú; azé a lényé, amelyik ott ér véget, és azé amelyik ott kezdődik. Annak határozott állításáról van tehát szó, hogy saját identitásunk megteremtéséhez, önmagunk felépítéséhez, saját arcunk megtaláláshoz elengedhetetlenül szükségünk van a másikra; hogy a másik személyiségem integráns része, s hogy nélküle én sem létezem. Az egyediségem, az érzelmem, az énem tőlem elidegeníthetetlen, de a másik nélkül „elképzelhetetlen” érték. A létezés a másikkal való kapcsolatot és osztozást jelenti. Újra birtokba kell vennünk ezt a dimenziót, anélkül azonban hogy visszatérnénk a válság előtti korszakba – még ha lenne is rá mód. Tovább kell dolgoznunk ezen a szlogenen, hogy a szavak mélységet, árnyaltabb és az igazsághoz közelebb álló jelentést nyerhessenek

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Sr. Dr. M. Nurit Stoisek & Sr. M. Gertraud Evanzin: A növekedés útja

Sr. Dr. M. Nurit Stoisek & Sr. M. Gertraud Evanzin

A növekedés útja
Hogyan lehet áldássá egy-egy életszakasz

550 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Gyökössy Endre: A zsoltárok csodálatos világa

Gyökössy Endre

A zsoltárok csodálatos világa

3400 Ft

Miklós zsicsai püspök: Egy hittérítő levelei

Miklós zsicsai püspök

Egy hittérítő levelei

2300 Ft

Gyökössy Endre: Töviseink és a Töviskoronás

Gyökössy Endre

Töviseink és a Töviskoronás

680 Ft