A mai ember egy keresztény szemével

Szerző: Sabino Chialá

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31404-6-8
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 96
Méret: 103x185 mm
Kötés: puhafedeles

1890 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Sabino Chialá megfigyelési módszere a következő: elmélkedése során mindent belülről és alulról, vagyis a földről szemlél, amely a lakhelyünk. Így tekint a mai emberre és kortárs kultúránk keresztény szempontból nehezen értelmezhető jelenségeire is.

Sabino Chialá boséi szerzetes, bibliakutató, a keleti kereszténység és az iszlám közötti kapcsolatokon kívül elsősorban Ninivei Izsákkal és a szír irodalommal foglalkozott.

A jelenlegi nehéz helyzetben nem arra van szükség, hogy elinduljunk visszafelé – az új nemzedékeket netán még kárhoztatva is azért, mert elfogadták, amit folyton prédikáltunk nekik –, ellenkezőleg, inkább előre kell mennünk, végig kell járnunk az utat, és meg kell várni, amíg a termés beérik. Az előttünk álló feladat tehát, hogy ezt a „vívmányt” teljesebbé tegyük egyrészt annak megértésével, hogy az identitás nemcsak az adott személy cselekedeteinek és döntéseinek eredménye, hanem túlmutat az egyén terén és idején, ezért még ő sem rendelkezhet fölötte korlátlanul; másrészt annak elfogadásával, hogy saját énünkön túl nem a semmi, hanem egy másik lény van; hogy énünk szélső határai más szubjektumokkal érintkeznek; hogy minden határ kétarcú; azé a lényé, amelyik ott ér véget, és azé amelyik ott kezdődik. Annak határozott állításáról van tehát szó, hogy saját identitásunk megteremtéséhez, önmagunk felépítéséhez, saját arcunk megtaláláshoz elengedhetetlenül szükségünk van a másikra; hogy a másik személyiségem integráns része, s hogy nélküle én sem létezem. Az egyediségem, az érzelmem, az énem tőlem elidegeníthetetlen, de a másik nélkül „elképzelhetetlen” érték. A létezés a másikkal való kapcsolatot és osztozást jelenti. Újra birtokba kell vennünk ezt a dimenziót, anélkül azonban hogy visszatérnénk a válság előtti korszakba – még ha lenne is rá mód. Tovább kell dolgoznunk ezen a szlogenen, hogy a szavak mélységet, árnyaltabb és az igazsághoz közelebb álló jelentést nyerhessenek

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Örömhöz segítő gondolatok Böjte Csabával (november 25. 9:31)

Orvosmissziók Jézus-imával (november 18. 13:19)

Szent Márton nyomában (november 11. 9:01)

A liturgia szelleme (október 21. 15:50)

Az élet útját mutatod nekem (október 14. 12:45)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Joseph Bernardin: A béke ajándéka

Joseph Bernardin

A béke ajándéka

1850 Ft

Megszentelt Élet Intézményeinek és Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja: Fürkésszétek!

Megszentelt Élet Intézményeinek és Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja

Fürkésszétek!

1190 Ft