Hinni Istenben? De hogyan?

Az élet nagy kérdései keresztény szemmel

Hinni Istenben? De hogyan?

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-31404-4-4
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 142
Méret: 195x257 mm
Kötés: keménytáblás

4215 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kicsi korunktól kezdve kérdéseket teszünk fel… és egész életünkön át folytatjuk a kérdezősködést!

• Hol voltunk, mielőtt megszülettünk?
• Ki teremtette a Földet?
• Mi az, hogy végtelen?
• Mi lesz velünk a halál után?

E nagy kérdések között vagy EGY, amely évezredek óta különösen foglalkoztatja az embereket: Isten kérdése. Igen, éppen Isten… Beszéljünk róla! Tényleg van? Vajon ő teremtette a földet? Miért nem hisz benne mindenki? Mit jelent az, hogy imádkozunk hozzá? S lám, egyetlen kérdésből, mindjárt sok újabb fakad!

Ez a könyv arra hív, hogy mindezekről együtt gondolkozzunk, s jobban megismerjük Jézust és a kereszténységet. Akár hívő vagy, akár nem, jobban megértheted általa, miért vallják magukat keresztényeknek, s miért hisznek Istenben emberek milliói, s azt is, miért nézik ezáltal kicsit másként a világot.

Tévképzetek

Mindez persze igen messze jár a valóságtól. Isten se nem öreg, se nem szakállas… és még csak nem is ember! De hát akkor mire valók ezek a képek?

Vajon emberi-e az Isten?

Istent gyakran emberi lénynek képzeljük, mivel a Bibliában azt olvastuk, hogy a maga képére teremtette az embert, isten tehát hasonlít ránk, olyan, mint egy közülünk…
Valójában azok a hívők, akik ezt állították róla, nem azt akarták mondani, hogy Isten és az ember hasonlóak, inkább azt: Isten megadta az embereknek, hogy hasonlítsanak hozzá, oly módon, hogy minden ember hordoz magában valami istenit.

Vajon férfi-e az Isten?

Miért képzeljük Istent inkább férfinak, mint nőnek? Talán azért, mert sokáig erősnek gondoltuk, hatalmasnak, aki parancsokat oszt, mindenről maga dönt… Ezeket a jellemvonásokat a mi kultúránk általában a férfiaknak tulajdonítja… Ám a Biblia néhol női tulajdonságokkal ruházza fel Istent! Mindenesetre Isten, mivel nem emberi lény, se nem férfi, se nem nő.

Vajon öreg-e az Istent?

Istent gyakran ábrázolják aggastyánnak, nagy, fehér szakállal… Talán azért, mert bölcsnek képzeljük, s a bölcsességet számos kultúra az öregekhez társítja. Vagy talán azért, mert a világ teremtése, amit neki köszönhetünk, réges-rég történt! A hívők azonban mind azt vallják, hogy Isten időn kívüli: tehát se nem öreg, se nem fiatal.

Van-e országa Istennek?

Amikor Isten Országáról beszélünk, önkéntelenül is egy kicsit szigorú, trónszékén ülő, koronás király jut eszünkbe. Isten azonban nem valami távoli kastély lakója! A hívők azt vallják, hogy Országa ott van minden emberben, s hogy legnagyobb kincse mi vagyunk!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kalász Márton: Ki kap szamárkenyeret?

Kalász Márton

Ki kap szamárkenyeret?

1900 Ft

P. Hubert van Dijk ORC: Őrangyalom és én

P. Hubert van Dijk ORC

Őrangyalom és én

750 Ft