Tegyük jobbá a világot! De hogyan?

A világ nagy kérdései keresztény szemmel

Tegyük jobbá a világot! De hogyan?

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-31403-4-5
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 142
Méret: 193x255 mm
Kötés: keménytáblás

4215 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Kérdések, amelyeken gyerekkorunk óta törjük a fejünket... S minél nagyobbak vagyunk, a világ felfedezésével annál tovább növekszünk.

• Miért vagyunk mind olyan különbözőek?
• Hogyan küzdjünk az igazságtalanság ellen?
• Mit jelent az, hogy szabadok vagyunk?
• Hogyan mentsük meg a Földet?
• A haladás mellett, vagy ellene?

Elgondolkodtató könyv arról, hogyan járulhatnak hozzá az emberek – kicsik és nagyok – a világ megváltoztatásához.

A csodarecept – a szeretet!

Ahhoz, hogy igazságosabb világot építsünk, Jézus rendkívüli, mégis igen egyszerű ötletet adott nekünk: a szeretetet. Vajon nem ez a valódi gyógyír az igazságtalanságra?

Számítgatás nélkül szeretni

Jézus számára a legfontosabb törvény, amelynek a segítségével igazságosan bánhatunk a többiekkel, így szól: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Ha szeretünk valakit, mindent megteszünk, hogy boldog legyen. Megpróbáljuk biztosítani számára mindazt, amire az élethez szüksége van. megpróbálunk mélységesen igazságosak lenni vele…

Nem ítélkezni

Jézus számos példát adott nekünk erre az igazságosságra. Szívesen találkozott az emberekkel, főként a kirekesztettekkel, a megbántottakkal. Meghallgatta a panaszaikat. Ápolta sebeiket. Gyógyította betegségeiket. Nem ítélkezett felettük. Egyszerűen csak szerette őket.

A megbocsátás képessége

Tetteivel Jézus azt üzente nekünk, hogy Isten mindegyikünket egyformán szeret, korlátlan és feltétel nélküli szeretettel. Elmondta, hogy bárkik vagyunk, bármit teszünk, biztosak lehetünk Isten irántunk való szeretetében. Isten ugyanis nem ítélkezik. Mindig meghallgat minket, mindig megbocsát nekünk.

Sürgősen továbbadni!

A szeretet ragályos! Aki sor szeretetet kap, annak kedve támad tovább is adni azt. Ha pedig tetteinket a szeretet vezérli, akkor azok minden bizonnyal igazságosak lesznek!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?