A Biblia lelkipásztori Konkordanciája

A Biblia lelkipásztori szempontból fontos szavainak és fogalmainak elemző és összehasonlító szótára

A Biblia lelkipásztori Konkordanciája

Kategória: Biblikus segédkönyv
ISBN szám: 978-963-27741-2-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 1352
Méret: 170x240 mm
Kötés: keménytáblás

12000 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Az ismert francia és olasz nyelvű konkordancia magyar kiadása nem egyszerű szószedet, hanem a bibliai fogalmak és témák elemző összehasonlító rendszere. A konkordancia lelkipásztori segítséget nyújt a Biblia mélyebb megértéséhez és magyarázatához.

A Konkordancia célja, hogy a Bibliában járatos olvasó az itt közölt szövegtöredékből felismerje a szentírási mondatot. Nem pontos idézetek ezek, hanem rövidítések, megcsonkított szavak, néha átalakított mondatszerkezetben. Ennek alapján lehet a Bibliában keresni és pontosan idézni azokat a szövegeket, amelyekre az olvasónak szüksége van. Alkalmas segítséget nyújt mindenkinek, aki egyéni érdeklődésből, tudományos vagy művészeti szempontból akar tájékozódni a Biblia gondolatvilágában. A fontosabb bibliai fogalmaknál felsorolt idézetek nagy száma, az alcímekben a fogalmak tartalmának a részletezése feltárja a Biblia gondolatainak csodálatos gazdagságát és sokrétűségét, az ószövetségi és újszövetségi idézetek egybevetése rámutat a bibliai tanítás szerves egységére, ugyanakkor bemutatja azt a folyamatot, ahogy a történelem során az igazságok egyre tisztább megfogalmazást kaptak.

A kiadvány a Szent István Társulat által 2005-ben kiadott Bibliát veszi alapul. Jelen kötet egy több évtizedes hiányt pótol a magyar katolikus könyvkiadás területén.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!