Legyetek jó reménységben!

Kézfogás a magasból 52.

Legyetek jó reménységben!

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69653-6-5
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 40
Méret: 100x140 mm
Kötés: puhafedeles

480 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

„Legyetek jó reménységben!” – ez most mindenkinek szól ezen az egyre zsugorodó kicsi bolygón, ami a világmindenségben körbe-körbe hajózik évmilliárdok óta, és ami éppen úgy tönkre tud menni, elsüllyedni, mint egy hajó, mert ma már ezt a bolygót a saját matrózai el tudják pusztítani. Szétpattanhat, mint egy buborék.

Amíg ezen a kicsi, pörgő hajón utazunk, (ami olyan nevetségesen parányi a tejutak végtelenségében, a végtelen mindenség útján!), addig ne felejtsük elmondani, ha egy csüggedő emberrel találkozunk: Légy jó reménységben!

Mert az Atya tenyerén hajózunk, élünk, vagyunk… akár életünkben, akár halálunkban, mindig és szüntelen. – Mi történhet itt velünk?

Milyen föld vagyunk? Van olyan föld is, amit nem tisztítottak meg a gyomtól, a dudvák magvaitól, vannak felületesen szántott földek. Ki ne látott volna olyan búzaföldet, ahol több a konkoly, mint a búza? A festőknek ez szép látvány, meg is festik, de a gazda nem szereti. Nem lesz belőle kenyér, vagy igen rossz minőségű.
Létezik meg nem tisztított szív is. Kétféle magtól meg nem tisztított élet: a „nincs”-től és a „van”-tól.
Az egyik dudvamag a gond, vagy ahogy sokszor mondottam: a gonditisz, a gondbetegség. Az aggodalmaskodás azért, ami nincs, azért ami kellene. A másik meg az azért való aggodalmaskodás, ami „van”, aminél több lehetne. Amikor a többnél még több kell. Röviden: akár a „nincs”, akár a „van” izgat, az anyagiakról van szó. Amikor az anyagiakért való ilyen vagy olyan aggodalmaskodás megfojtja a lelki életünket, a belénk hullott igemagot, amikor mi vallásos materialistákká válunk, akik fennen hangoztatjuk, hogy nem vagyunk materialisták. Ez az, amikor nem pénzünk van, házunk van, telkünk van, hanem mi vagyunk a pénzünk, házunk vagy autónk rabszolgái; nem azok szolgálnak nekünk, hanem mi szolgálunk azoknak. Pedig jó, ha tudjuk, hogy semmit se vihetünk magunkkal e világból: a szemfedőn nincsen zseb, még a dupla csipkés szemfedőn se!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?