Csodák

Kézfogás a magasból 55.

Csodák

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69653-9-6
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 40
Méret: 100x140 mm
Kötés: puhafedeles

480 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

• Mi szükséges egy csodához?
• A ledőlt válaszfalak csodája
• Egy csoda-történet négy szóban
• Fogd szaván az Urat!

Milyen riadtak a tanítványok, amikor Jézus szól, hogy valamit tenni kellene! Azt felelik: nincs egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk. Milyen tehetetlenek! Éppen olyan, mint mi vagyunk, amikor segítenünk kellene. Arra gondoltam, Jézus végeredményben a tanítványok nélkül is megtehette volna ezt a csodát. Ő is foghatta volna a kenyeret és a halat, vagy amit elébe raktak, és azt mondhatta volna: „Na, üljetek le, és nézzetek ide, mit tudok én!...”

Miért adja Jézus az ennivalót a tanítványoknak, hogy aztán ők osszák szét a tömegnek? Hiszen nem lett volna erre szüksége. Nemegyszer gyógyított Ő már a tanítványok nélkül, sőt ellenükre is tett csodát. – Azt hiszem azért, hogy el ne felejtsék: nem csak igével él az ember, hanem kenyérrel is. Egy alkalommal Jézus ezt fordítva mondja: „Nem csak kenyérrel él az ember, hanem igével is.” (vö. Mt 4,4) De Ő mindig az élet egészét mutatja be. Nem csak a szívünkre gondol, hanem a gyomrunkra is. Egész nap hallgatták az Igét, most egyenek. Ilyen Gazdánk van.

Stanley Jones, a világ egyik legeredményesebb idehirdetője és evangelizátora mondotta egyszer: Üres gyomornak nem lehet Jézus Krisztusról prédikálni. És ebben sok igazság van.

Jézus megtanítja a tanítványokat arra is, hogy ha már nem lesz közöttük, akkor nekik kell Őt helyettesíteniük. Ez ma is így van. Újra és újra elmondom, ha nem mi vagyunk Jézus keze, akkor nincs Jézusnak keze. Vagy mi vagyunk Jézus lába, aki valahová, valakihez elmegy, vagy nincs Jézusnak lába. Vagy mi vagyunk Jézus szeme, aki észreveszi a korgó gyomrot, és előbb levest és kenyeret ad neki, aztán beszél Jézusról, vagy nincs Jézusnak szeme. Erre akarja itt a tanítványokat rávezetni: „Egyszer nem leszek közöttetek, akkor ti lesztek a kezem, a szívem, szemem, szám.