A házasságra és a családi életre való felkészítés lelkipásztori irányelvei

Szerző: Az Olasz Püspöki Konferencia Család- és Életügyi Bizottsága

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-27740-2-2
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 51

490 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Már az ősi társadalmak is nagy gondot fordítottak arra, hogy fiataljaikat felkészítsék a házasságra, tudatosítsák bennük jogaikat és kötelességeiket, integrálták őket, integrálják őket a közösségbe, hogy boldog és boldogító tagjai lehessenek a törzsnek.

A házasságra való felkészítés Egyházunk gyakorlatában ősi idők óta jelen van. Jó néhány évtizeddel ezelőtt fiataljaink nagy része még egészséges házasságból érkezett, volt számukra élhető minta. Ebben az időben a házasságokra való felkészítés sok esetben csupán az esküvőre történő felkészülésre szűkült. XVI. Benedek pápa újra meg újra hangsúlyozta, hogy fiataljainkat a házasságra és ne csupán esküvőre készítsük fel. A jegyespárok kérdései szinte ösztönösen az esküvőre irányulnak. Úgy gondolják, hogy a házasságról már mindent tudnak. A házasságra való felkészítés azonban összetett feladat: szükséges a megkötendő házasság érvényességének jogi feltételeit biztosítani, ugyanakkor a házasságra való felkészítésnek segítenie kell a teljes emberképben való gondolkodást, vagyis meg kell világítani az emberi élet lelki, szellemi és fizikai dimenzióját is. Kell, hogy a felkészítés fölragyogtassa azt a gazdagságot, amit az Egyház tapasztalata hordoz az emberről, a világról, hogy így nyitottá tegye a hozzá forduló fiatalt a lét láthatatlan dimenziója felé, nyitottá tegye Isten és az Egyház közössége iránt. Ugyanakkor fontos feladatunk az is, hogy egyházi közösségeink befogadó közösségek legyenek az érdeklődést mutató fiatal jegyesek és házasok felé. Nem csak a házasságokra történő megfelelő felkészítés a feladatunk, hanem a házasság kísérése is.

Jelen kiadvány az Olasz Püspöki Konferencia meglátásait tartalmazza a házasságra történő felkészítésről. Sorai elsődlegesen azokhoz a világiakhoz, egyháziakhoz szólnak, akik bekapcsolódtak, vagy szeretnének bekapcsolódni ebbe a szép és felelősségteljes szolgálatba. Sok-sok olyan új szempontot sorakoztatnak fel, amelyek segíthetnek bennünket abban, hogy Magyar Katolikus Egyházunkban is megújulhasson a házasságokra való felkészítés. A házasságra való felkészítést nem lehet elég korán kezdeni. Jelen kiadvány bátorítás lehet arra, hogy egy-egy környék párkapcsolatot kezdő fiataljaival is találkozzanak. Ez az apró könyvecske indítson bennünket arra, hogy jövőbemutató szemléletváltással segíthessük a jövő nemzedékét a boldog szentségi házassághoz, családi élethez.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Unger Zsuzsa: A Miatyánk és kincsei

Unger Zsuzsa

A Miatyánk és kincsei

1800 Ft

Henri Morice: Jézus Krisztus személyisége

Henri Morice

Jézus Krisztus személyisége

2700 Ft

Lackfi János: Öt seb

Lackfi János

Öt seb

2400 Ft