II. János Pál bölcsességei

A pápa az élet alapvető kérdéseiről

II. János Pál bölcsességei

Szerző: Nick Bakalar & Richard Balkin

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-26719-1-8
Kiadó: Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 240

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

II. János Pál pápa Szent Péter 264. utódaként több mint huszonöt éven át állt a katolikus egyház élén. Befolyásolni tudott keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt – sőt még ateistákat is. A világ minden pontján államelnökök és földművesek kerültek hatása alá. Az Egyház történetének legtöbbet utazó pápája volt, aki saját anyanyelvén szólította meg beszédeiben közönségét, bárhol is járt a világon.

E kötet lényegi részleteket tartalmaz Őszentsége enciklikáiból, leveleiből, beszédeiből és más, a pápasága idején keletkezett megnyilatkozásokból vagy egyéb, nem hivatalos dokumentumokból. Ezek a hit és a lélek problémáit taglalják, a mai lelkiségtől és erkölcsiségtől a modern világ fejlődésén keresztül az emberi jogokig, az alapvető kérdések széles skáláját fedve le. Közös jellemzőjük, hogy mindet áthatja egy olyan ember mélységes bölcsessége és megértése, aki egész életét Istennek és az Ő népének szentelte.

„Minden népnek, zsidóknak, keresztényeknek és muzulmánoknak, izraelieknek és araboknak, hívőknek és nem hívőknek együtt kell megteremteniük és megerősíteniük a békét: a békeszerződések békéjét, a bizalom békéjét, a békét az emberek szívében! A földnek ezen a részén, ugyanúgy, ahogy másutt, a béke nem lehet valódi és tartós, ha nem egyenlő felek közötti, egymás identitása és történelme iránti tiszteleten alapuló, őszinte dialóguson nyugszik, ha nem a népek önrendelkezési jogán, ha nem a függetlenségen és a biztonságon nyugszik. Ez alól nem lehet kivétel! És mindazoknak, akik a nehéz közel-keleti békefolyamatok során segítették a legközvetlenebbül érintett feleket, most meg kell kettőzniük erőfeszítéseiket, biztosítandó, hogy a bizalom eddig felhalmozott szerény tőkéje ne menjen veszendőbe, hanem növekedni és kamatozni kezdjen” – (Beszéd a Diplomáciai Testületek tagjaihoz)

 

Mit vettek még, akik ezt vették?