A hit ábécéje - Gondolatok és imádságok

Szerző: Luigi Guglielmoni & Fausto Negri

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-99563-1-5
Kiadó: Don Bosco Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 72
Méret: 112x185 mm
Kötés: puhafedeles

980 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A hit ábécéje nagy hitvallók (pl. Kalkuttai Teréz anya. Lisieux-i Szent Teréz, VI. Pál, XVI. Benedek és mások) gondolatait és imádságait tartalmazza a hitről.

Légy nyugodt!
Ha hited megrendül
a vihar sodrásában, légy nyugodt:
Isten figyel rád;
ha minden órád a semmibe hullik
és soha vissza nem tér, légy nyugodt:
Isten veled marad.
Ha szíved nyugtalan
és a bánat rabja, nyugodj meg:
Isten megbocsát.
Ha rád ijeszt a halál és féled a titkot,
az éjszakai álom árnyékát, légy nyugodt:
Isten felébreszt.
Isten akkor is hall, amikor nem válaszol,
akkor is velünk van, amikor azt hisszük,
egyedül vagyunk,
akkor is szeret, amikor elhagy.
(Szent Ágoston)

Isten Szavának fényében és erejében lehet fölfedezni, megérteni, szeretni és követni a hivatást, s teljesíteni a küldetést, Isten gondolatait forgatva a szívben úgy, hogy a hit, mint a Szóra adott válasz legyen az új megítélési és értékelési szempont az emberek és dolgok, az események és a problémák esetében.

(XVI. Benedek)

[...]

A keresztény hit olyan, akár egy hatalmas katedrális csodálatos, színes üvegablakokkal. Kívülről nem látszanak, de a bent lévő számára minden fénysugár leírhatatlan ragyogássá válik.

(Nathaniel Hawthorne)

[...]

Aki beengedi Krisztust, nem veszít el semmit, abszolút semmit abból, ami szabaddá, széppé és naggyá teheti az életet. Nem! Csak ebben a barátságban nyílnak meg igazán az emberi természet nagy képességei. Csak ebben a barátságban tapasztaljuk meg azt, ami szép, és ami szabaddá tesz. Ne féljetek Krisztustól! Nem vesz el tőletek semmit, de mindent nektek ad. Aki neki adja magát, a százszorosát kapja vissza. Igen, nyissátok meg, tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt – és rátaláltok az igazi életre.

(II. János Pál)

[...]

Isten Szeretet. Minket szeret. Mivel Szeretet és Mindenható is, Isten annak a szabadságnak a Mindenható foglya, amelyet nekünk adott és saját dicsőségét teszi kockára az ember iránti tiszteletből.  A szabadság nem cél. Azért vagyunk szabadok, hogy képesek legyünk szeretni. A hit felhívás a szeretet szabadságára: végső soron egy szeretetből fakadó lett.

(Pierre Abbé)


 

Mit vettek még, akik ezt vették?