Együtt az úton - Ökumenikus és vallásközi párbeszéd

Szerző: Kránitz Mihály

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-27732-1-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 296

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Jézus Krisztus egyetlen Egyházat alapított, mégis több keresztény közösség igényli, hogy elismerjék, mint az ő igazi örökségét. Valamennyien az Úr tanítványainak vallják magukat, de különbözőképpen vélekednek, és külön utakon járnak. Ez a megosztottság kétségkívül ellene mond Krisztus akaratának, akinek követőivel kapcsolatban az volt a szándéka, hogy „legyenek mindnyájan egy!”

Erre a kijelentésre épül az összes keresztény vágya az egység helyreállítására és ez fogalmazódik meg az egyházak alapélményében, hogy nem élhetnek úgy egymás mellett, mintha a másik nem létezne.

A több mint százéves múltra visszatekintő ökumenikus mozgalom múltját és jelenét feltáró tanulmánykötet kitekint a vallásközi párbeszéd területére is, mivel a kereszténység feladata, hogy „hirdesse az evangéliumot minden teremtménynek”.

A kötet írásának szerzője: Kránitz Mihály PhD (1959), egyetemi tanár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar tanszékvezető professzora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ökumenikus Bizottsága és a Societas Oecumenica tagja, az Ut Unum Sint Ökumenikus Intézet elnöke

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!