A növekedés útja

Hogyan lehet áldássá egy-egy életszakasz

A növekedés útja

Szerző: Sr. Dr. M. Nurit Stoisek & Sr. M. Gertraud Evanzin

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51492-3-8
Kiadó: Családakadémia Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Méret: 105x175 mm
Kötés: puhafedeles

550 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Nőnek lenni azt jelenti, hogy növekszünk, 20 évesen másként, mint 40, vagy 60, vagy 80 évesen. Életünk minden egyes szakasza új esélyeket kínál a növekedésre, hogy egyre inkább azzá váljunk, akivé válni szeretnénk, s akivé Isten elgondolása szerint válnunk kell a magunk küldetésével, lelkesedésével és gondjaival, adottságaival és képességeivel – a magunk eredetiségével.

A női lelkinap segít minden életszakaszban ezen az úton járni.

Minden egészséges ember igényli, hogy egyedinek tartsák, hogy ne tévesszék össze másokkal. De még ennél is mélyebben vágyik arra, hogy személyként elfogadják. Ezért csak akkor fog teljes eredetiségében kibontakozni, ha egészen biztos benne, hogy elfogadják. Különben szerepeket játszik, álarcokat visel, és önmaga számára is idegen marad.

Kentenich atya szívesen mondogatta: a szilvafa – szilvafa. A szilvafa sose legyen körtefa. Szeresse a szilváit és ne akarjon körtéket nevelni belőlük, még akkor se, ha éppen a körte kapós, „sláger”. Eljön majd újra a szilva ideje. Egyediségemet elfogadni azt jelenti, hogy magától értetődő rokonszenvvel viseltetem magam iránt, vállalom magamat, kedvelem magamat. Isten akar és szeret engem.

Azon vagyunk, hogy meghalljuk magunkban a hangot, amely felfedezőutunkon belülről vezet minket, hogy a jövő asszonyaivá válhassunk.

[…]

Az otthonosság kegyelmével vigasztal és erősít minket, hogy higgyünk Isten irántunk való személyes szeretetében. Ez az otthonosság segít, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.

A lelki átalakulás kegyelmével kigyógyít minket a kisebbségi érzésből, és új erőt ad, hogy eredeti és egyéni módon bontakozhassunk ki női mivoltunkban.

Az apostoli küldetés kegyelme által bátorít minket, hogy személyes küldetésünket megszeressük, és elkísér minket, oda, ahol azt megvalósíthatjuk.

Nekivághatunk tehát expedíciónknak, melynek során a harmadik évezred megváltozott körülményei között próbálunk nőként élni. Ezen helyen Mária mindenkit megajándékoz a szükséges kegyelmekkel, és mindenkit elkísér. Sok nő imádkozik egyénileg vagy imaközösségben ezekért a kegyelmekért minden olyan ember számára, aki a Schönstatt-szentéllyel kapcsolatba kerül.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?