Önéletrajz

Szerző: Avilai Szent Teréz

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-51472-4-1
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 528
Méret: 142x197 mm
Kötés: puhafedeles

3400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ez a könyv minden idők egyik legnagyobb misztikusának az önéletrajza, aki nem csak azt a kegyelmet kapta meg, hogy elérte az ebbe az életben elérhető közösséget Istennel, hanem azt is, hogy tud erről a közelségről, s a teljes ide vezető útról beszélni. Ezen út során Isten nem veszi ki az embert a világból, hanem éppen ellenkezőleg, arra teszi képessé, hogy korának terheit és tragédiáit teljes mértékben átélve, minden körülmények között fel tudja mutatni az Ő szeretetét.

Szent Teréz élete: imádságának története, azé az új életé, amelyet Isten élt őbenne.

6. Újra és újra szükséges erőt merítenünk, hogy szolgáljunk, és igyekeznünk kell, hogy ne legyünk hálátlanok, mert ezzel a feltétellel adja meg azokat az Úr. Mert ha nem használjuk fel jól azt a kincset és magas posztot, amelybe helyez minket, újra elveszi tőlünk, és sokkal szegényebbek leszünk, Ő Felsége pedig annak adja a drágaköveket, aki ragyog és használ velük magának és másoknak is.

[…]

4. Túl sokat merészelek. Tépje össze Kegyelmed, ha rossznak tartja, és higgye el, hogy jobban elmondanám nekik személyesen, ha lehetőségem volna rá, vagy ha úgy gondolnám, hinni fognak nekem, mert nagyon Isten oltalmába ajánlom őket, és szeretném, ha ez hasznukra válna. Igaz, hogy mindezzel az életemet kockáztatnám, de gyakran kívánok is megszabadulni tőle, és csekély ár volna kockáztatni azért, hogy sokat nyerjek; mert ki akarna élni, amikor tulajdon szemével látja ezt a nagy tévelygést, amelyben járunk, és vakságot, amelyben vagyunk?

[…]

5. Ahogy a látomások gyarapodtak, egyikük, aki korábban támogatott engem (mert nála gyóntam néha, amikor az enyém nem tudott gyóntatni) elkezdte bizonygatni, hogy nyilvánvalóan gonosz szellemtől van a dolog. Megparancsolta nekem, ha már nem vagyok képes ellenállni, legalább vessek mindig keresztre magamra egy-egy látomás érkezésekor, és mutassak fügét, s legyek róla meggyőződve, hogy a gonosz szellem az, aki erre nem fog visszatérni; és ne féljek, mert Isten majd megőriz és megszabadít tőle.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink