Az életöröm filozófiája - Vigasztalások könyve

Szerző: Perlaky Lajos

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27740-0-8
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 241

1600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Minket, magyarokat pesszimista, bús népként tart számon a világ, s a közvélemény-kutatások eredményei is mintha ezt támasztanák alá.

Perlaky Lajos, ezúttal a „szív sebesültjeit”, vagyis a boldogtalanokat szólítja meg.

Hogyan küzdhetjük le a minket ért sorscsapásokat? Hogyan viseljük el a szenvedéseket? Hogyan gyógyíthatjuk meg a mindennapi sebeinket, hogyan fordíthatjuk jóra a rosszat pozitív gondolkodással?

Perlaky Lajos konkrét tanácsokkal szolgál a különféle élethelyzetekre, s a maga gondolatai mellett segítségül hívja a világ nagyjait és a hétköznapok névtelen bölcseit, hogy kiutat mutasson a reménytelenséggel küszködőknek.

Ha valamikor, úgy most kell mosollyal enyhíteni a balsorsunkat. Ma a gondok, bajok, sebek közt örömre, ruganyos szívre az embereknek éppoly szükségük van, mint kenyérre. Frissen kell tartani a lelkünket, különben az erők elsorvadnak, meg kell őriznünk a kedély derűjét, az idegek egyensúlyát, nem szabad felőröltetni engedni magunkat, nehogy ha majd eljönnek a nyugodtabb, szebb, könnyebb napok, ne tudjuk őket élvezni többé.

Ne kényszerítsük embertársainkat, hogy folyton velünk együtt szenvedjen, nincs jogunk, hogy lehangoltságunkkal, rosszkedvünkkel másokat megfertőzzünk. Tudjunk örülni a többiek örömének, ne haragudjunk azokra, akik még tudnak nevetni, hagyjuk, hogy legyen vidám az, aki vidám akar maradni, hiszen ki tudja, még mi vár reá az életben!

Igyekezzünk magunk elé képzelni mindazt, ami örömet hozhat a holnap – tanuljunk meg örülni, mert akkor felejtünk el leginkább másoknak fájdalmat okozni. Ha magunk nem vagyunk vidámak, nem tudunk másoknak sem örömet sugározni, márpedig az ma az irgalmasság cselekedete, méghozzá nem is a legkisebbik!

Üdítsd fel tehát naponta a szívedet, örülj még ma! – mert az ifjúság elrepül, és azt még egy gazdag és rendbe hozott holnap se adhatja vissza. Rendezd úgy a dolgaidat, hogy mindig legyen valami kellemes várnivalód.

A vidám kedély nem zárja ki a komoly életfelfogást, nem jelenti a folytonos üres szórakozást – az igazi öröm egy belső dal. Az igazi öröm nem harsogva kacag, hanem énekel.

A fontos, hogy a szíved nevessen!