Egy felfedezésre váró táj - Vasvár és a Hegyhát

Szerző: Zágorhidi Czigány Balázs & Kovács Géza

Kategória: Helytörténet
ISBN szám: 978-963-88647-7-2
Kiadó: MG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 80

4890 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A nagyméretű, színes reprezentatív könyv magyar, német és angol nyelvű szöveggel és sok színes földi- és légifotóval mutatja be Vasvár és a környező 22 település történetét és látnivalóit.

A könyvben szereplő települések:
Alsóújlak, Andrásfa, Bérbaltavár, Csehi, Csehimindszent, Csipkerek, Egervölgy, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Kám, Mikosszéplak, Nagytilaj, Olaszfa, Oszkó, Pácsony, Petőmihályfa, Püspökmolnári, Rábahídvég, Sárfimizdó, Szemenye, Telekes és Vasvár

„Szerényen meghúzódó táj a nagy múltú és népszerű Őrség és a Berzsenyi által irodalmi magasságokba emelt Kemenesalja között. Határvidék Vas és Zala vármegye között, amely a két megye számos előnyét és hátrányát ötvözi: évezredes történelem, barátságos dimbes-dombos táj, kicsiny falvak, vendégszerető emberek, de ugyanakkor elzártság, nehézkés közlekedés, korlátozott munkalehetőségek, fogyatkozó lakosság, és elöregedés. Nevét is hiába keressük a térképeken és a lexikonokban, többnyire álnéven – mint Kemeneshát – szerepel, amelyet a modern kor tudományoskodása ragasztott rá. Nehezen és bátortalanul fogalmazza meg magát, mintha hivalkodásnak tűnne, hogy van saját neve és identitása.”

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Kerényi Lajos: Tanuljunk meg ünnepelni!

Kerényi Lajos

Tanuljunk meg ünnepelni!

2300 Ft

Enzo Bianchi: Az Úr barátai

Enzo Bianchi

Az Úr barátai

2800 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0660

350 Ft

Sr. Johanna-Andrea OCD: Szent Teréz válaszol

Sr. Johanna-Andrea OCD

Szent Teréz válaszol
Hogyan imádkozzunk? 5.

2500 Ft