Reini

Dr. Gyökössy Endrénével beszélget Sz. Kiss Mária

Reini

Szerző: Sz. Kiss Mária

Kategória: Interjú
ISBN szám: 978-963-28810-3-4
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 132
Méret: 152x215 mm
Kötés: keménytáblás

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Mire szolgált különös neveltetése, hogyan lett Krisztus boldog követőjévé, és osztotta meg életét a svájci úrilány egy magyar lelkésszel? Szerelemről, életre szóló döntésről, bölcsők és koporsók melletti megállásról vall Reini, Ruck Reinhild, aki több mint ötvenöt évig volt odaadó társa Gyökössy Endrének, az ismert pasztorálpszichológusnak. Hallatlan hitből fakadó bölcsességgel szól az élet legapróbb dolgairól és a legsúlyosabb tragédiákról is.

Ezt bravúrosan megoldottad, de a természeti, táji adottságokkal, például a síksággal mennyire barátkoztál meg a hegyek országa után?

Amikor először elvittek Hortobágyra, az esti fényeknél úgy éreztem, hogy ez a vége a világnak, ha leülök, lelógnak a lábaim róla. Olyan különös érzést éltem meg, hogy el lehet innen tűnni, ahhoz hasonlatosat, mint gyermekkoromban. Nemcsak gyönyörű látványt jelentett tehát, hanem találtam valamit, ami nagyon közel állt hozzám, a lelkemre hasonlított. A Balatonnal és a napfürdőzéssel már voltak gondjaim, mert az első nyaralásunkon a hófehér bőröm csupa hólyag lett, és negyven fokos lázban égtem napokig. úszni tudok és szeretek, de a vizet és a napot nem bírom együtt, amiről persze nem a Balaton tehet.

 […]

A Gyökössy-családban azért lehetett kultúrája a klasszikus zenének.

Volt is, hiszen apósom nagy műveltségű ember volt, de akkoriban a nótázás dívott, az nagyobb népszerűségnek örvendett. Idős Gyökössy Endre a regények, versek mellett gyönyörű, népszerű nótákat írt. Szívesen hallgattam ezeket is, mert a zene fontos dolog, jó, ha énekelnek az emberek. Mindegyik gyerekünk tanult valamilyen hangszeren, máig zenebarátok, szívesen mennek hangversenyekre, szépen énekelnek, sok dalt ismernek. Ma a felnőttek általában nem énekelnek. Azt látom, hogy magyarul kevés szép dal születik, a fiatalok főleg angolt hallgatnak, sokszor idétlen szövegeket, lebutított angol nyelven.

[…]

Van valami, amit igazán szeretnél még megtenni vagy megkapni a földi életed során?

Kész szeretnék lenni minden új napon, amit még itt a földön töltök, azt megtenni, amit a pillanat előír, és amihez felülről megkapom az irányítást és az erőt. A legfontosabb számomra ezután is az marad, hogy a szeretetet, amit naponként Istentől, az Uramtól kapok, továbbadhassam azoknak, akikkel aznap találkozom. És várom, hogy a leglényegesebben részesüljek: amikor itt az ideje, ott legyek, ahol az én megváltó Uram van.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Giuseppe Tomaselli: Lázadó Angyalok

Giuseppe Tomaselli

Lázadó Angyalok

1500 Ft

Bruno Ferrero: Az élet mindened, amid van

Bruno Ferrero

Az élet mindened, amid van

2200 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Major Dorina & dr. Udvardy Tamás & Juhász Pál Balázs & Agárdiné Kálnásy Éva: Hittan 7. Érték(T)rend

Major Dorina & dr. Udvardy Tamás & Juhász Pál Balázs & Agárdiné Kálnásy Éva

Hittan 7. Érték(T)rend
Tanári kézikönyv

2800 Ft

Karsay Eszter: Ha eleged van...

Karsay Eszter

Ha eleged van...

1480 Ft

Sulpicius Severus: Szent Márton

Sulpicius Severus

Szent Márton
Élete, Levelek, Dialógusok

3500 Ft