Miért hiszünk? - A hit érvei

Szerző: André Léonard

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-27739-1-9
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 199

1900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Napjaink evangelizációjának egyik nagy kihívása úgy bemutatni a hitet, hogy figyelembe vegyük korunk gyakran felmerülő kérdéseit. A ma emberének ugyanis időnként nehézséget okoz, hogy higgyen egy személyes és teremtő Istenben.

Ennek egyik oldala, hogy a „New Age” által Nyugaton elterjesztett keleti vallások sokak számára elfogadhatóvá tették egy névtelen Abszolútum gondolatát, amit egy személytelen Energiával azonosítanak. Másfelől a világ és az élet keletkezése körüli viták többeket oda vezettek, hogy kétségbe vonják a teremtő Isten létének még a gondolatát is.

Mindezen felül kortársaink naponta értesülhetnek az emberiséget pusztító katasztrófákról, járványokról, s ez sokakat különösen érzékennyé tesz a rossz drámája iránt. Ha a világot egy jó és mindenható Isten teremtette, miért sújtja annyi rossz az emberiséget?

A szerző, Brüsszel érseke, ezekre és számos hasonló kérdésre válaszol könyvében, hogy ateistáknak, agnosztikusoknak s hitükben bizonytalanoknak egyaránt számot adjon arról a reménységről, amely minket, huszonegyedik századi keresztényeket éltet.

„Könyvem a Hit Évében, az új evangelizáció témájához kapcsolódik. Kérem az Urat, hogy sok magyar testvéremet segítse a hit világosságához”

André-Joseph Léonard (Mechelen-brüsszeli érsek)

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün OSB: Lelkünk erőforrásai

Anselm Grün OSB

Lelkünk erőforrásai

1800 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink