Teljes élet cölibátusban

Szerző: Anselm Grün

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31403-0-7
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 112
Méret: 102x184 mm
Kötés: puhafedeles

1750 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A házasságról való lemondás nem elszigeteltséghez vezet, hanem egy mély összefonódáshoz minden emberrel és az egész teremtéssel.

Anselm Grün (1945) münsterschwarzachi bencés szerzetes, spirituális tanácsadó, lelkigyakorlatok vezetője. Az álmok, a böjt és a szemlélődés mélylélektanának szakértője.

Ha tisztátalanság háborúskodik tested vagy szíved ellen, keresd az okot, amely a háborúságot kiváltotta, és azt javítsd ki. Ez lehet az étel vagy az alvás feleslege, a büszkeség, az a tény, hogy magadat jobban tartod, mint másokat, vagy hogy egy bűnöst elítéltél. Ezeken az eseteken kívül ugyanis az embert nem kísérti meg a tisztátalanság.

Itt egy másik utat, a fegyelem útját ajánlják. Ha túl sokat eszünk, vagy túl sok alkoholt iszunk, nem kell csodálkoznunk, hogy a szexualitásunk erősen észrevéteti magát. Böjtölés által meglehetősen vissza lehet szorítani a szexualitást. Ezt a tapasztalatot ma sokan ismerik. De azt is tudjuk, hogy még a böjtöléssel sem lehet végképp kitörölni a szexualitást. A soványság hajszolása során sokan megpróbálják tagadni. Ez azonban nem vezet nagyobb elevenséghez, hanem inkább betegséget okoz. A fegyelem más útjai a lemondás olyan képekről, amelyek a szexuális fantáziát ingerlik, a rendszeres élet, a lelki dolgokkal való foglalkozás stb. Biztos, hogy nagyon olcsó dolog azt mondani, hogy a szexualitás ellen semmit sem tehetünk. Inkább mint kihívást kell elfogadnunk, és dolgoznunk kell magunkon. Ugyanakkor azonban tudnunk kell róla, hogy teljesen nem hajthatjuk uralmunk alá.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink