A gondoskodó gyerkőc

Kedveségeddel sokat nyújthatsz

A gondoskodó gyerkőc

Szerző: Michaelene Mundy

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45837-2-1
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Sohasem túl késő tudatni gyermekünkkel, hogy élete megváltoztathatja a világot. Sőt mindannyian arra vagyunk hivatottak, hogy jobb hellyé tegyük a Földünket. Legyünk akár kicsik vagy nagyok, szavainkkal, tetteinkkel, de pusztán létezésünkkel és némi jósággal, jóindulattal, megváltoztathatjuk a világot amelyben élünk.

A gondoskodó gyerkőc című kiadvány a gyermekek azon óhajaira utal, hogy önmaguk is jóakaratú gyermekek legyenek, akik nemcsak tengődnek a világban, hanem tetteikkel jobbá is varázsolhatják azt.

A könyv gondolkodásra késztető szövegeivel és illusztrációival elsősorban a környezetvédelem, a kulturális különbözőségek, az emberi kapcsolatok, valamint Istennek és embertársainknak a szeretetét előtérbe helyező témákra irányítja a figyelmet.

Szeresd saját magadat is

Szüleid és tanáraid arra is figyelmeztetnek, hogy a mások iránti szeretet a kötelességed. De legelőször fordulj szeretettel saját magad felé, hiszen Isten azt kívánja, hogy ne csak másokhoz, de saját magadhoz is kedves légy.

„Olyan buta vagyok!” – gondoltad talán már te is, mert valami butaságot tettél. De sose feledd el, hogy nagy a különbség! Nem te vagy a buta, hanem az a butaság, amit elkövettél.

Egy bölcs ember egyszer a következőt találta mondani: fontos, hogy szeresd saját magadat, hisz ezzel az alakkal fogod a legtöbb időt tölteni. Ugye milyen igaz?!

[...]

Légy bátor!

Amennyiben igazán törődsz a körülötted lévő világgal, néha bizony össze kell szedned a bátorságodat, ha valaki helytelenül cselekszik. Ilyenkor ki kell állnod a helyes mellett, vállalnod kell az igazadat!

Ha a barátnőd hangosan cseveg a moziban, nem fog örülni neki, hogy elmondod, ez a többieket biztos nagyon zavarja. A szomszédod sem örül majd, ha megkéred, ne legyen kegyetlen az állatokkal – örülni fog persze a kutyája vagy macskája. Ha kiállsz a vélemények mellett, megváltoztathatod a világot, de ehhez jól össze kell szedned a bátorságod!

Vannak nyelvek, amelyekben a bátorság szó őse egy olyan szó, ami „szívet” jelent. Mutasd meg, hogy jó szíved van, és képviseld igaz véleményedet!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Ted O' Neal & Jenny O' Neal: Ha rossz dolgok történnek

Ted O' Neal & Jenny O' Neal

Ha rossz dolgok történnek
Hogyan birkózz meg velük

850 Ft

Ted O' Neal & Jenny O' Neal: A tisztelet

Ted O' Neal & Jenny O' Neal

A tisztelet
Az udvarias modor tiszteletet ébreszt

850 Ft