Jó éjszakát

Bibliai történetek és imádságok

Jó éjszakát

Szerző: Sally Ann Wright & Kállai Nagy Krisztina

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-28810-4-1
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 61
Méret: 216x257 mm
Kötés: keménytáblás

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A rövid bibliai történetek és imádságok ideálisak az olvasni tanuló gyerekek számára, de éppúgy használhatók a közös esti áhítatokhoz is.

Az Ó- és Újszövetség legkedveltebb, legismertebb elbeszélései – gyermekeknek és felnőtteknek, elgondolkodtatóan, mai nyelven, lefekvés előtti, rövid imádsággal.

Mirjám figyelte, ahogy édesanyja kosarat készít. Figyelte, ahogy a kosarat vízhatlanná teszi.
Mirjám bámulta, ahogy édesanyja bepólyálja k9söccsét, majd belefekteti a kosárba. Mirjám követte édesanyját, ahogy a kosarat a Nílus menti nádasba rejti. Majd azt leste Mirjám, hogy mi fog történni.
Hamarosan a hercegnő sétált arra a folyó partján. Látta a kosarat, látta a kisbabát is, és megkérte az egyik szolgálóját, hogy vigye oda hozzá!
–Mózesnek foglak nevezni – mondta a hercegnő – Megtartalak, és gondodat viselem.
Így az egyiptomi király lánya vigyázott a király egyik rabszolgájára, és nevelte a palotában a saját fiaként.

[…]

De Jézus még ennél is többet tanított nekik Istenről.
– Ne gyűjtsetek kincseket a földön! Minden, amitek csak van, megöregszik és tönkremegy. Vagy emberek jönnek, és ellopják, ti pedig szomorúak lesztek. De legyetek kedvesek másokhoz! Úgy tegyetek velük mindent, ahogy szeretnétek, hogy veletek történjen! Így a mennyben gyűjtötök kincset – és Isten majd vigyáz rá. Senki sem lophatja el többé tőletek. – Isten szeret titeket –mondta Jézus. – Szereti Isten a madarakat, gondoskodik arról, hogy legyen mit enniük. Szereti Isten a virágokat, és gyönyörűvé teszi őket. Tehát ne aggódjatok azon, hogy mit fogtok enni, vagy milyen ruhát fogtok viselni! Szeressétek mindenekelőtt Istent, és ő majd gondoskodik róla, hogy meglegyen mindenetek.

[…]

Isten már régen megígérte, hogy ad egy királyt a népnek, aki szamárháton fog lovagolni. Úgy gondolták, Jézus majd megszabadítja őket a rómaiaktól, akik leigázták őket!
– Isten áldja Jézust, a mi királyunkat!
Voltak tömegben, akik látták Jézust, mikor vakokat és süketeket gyógyított meg. Mások hallották a történeteit, amiket Isten szeretetéről mesélt. De a vallási vezetők szintén ott voltak. Csóválták fejüket.
–Nem hallod, mit kiabálnak? – szidták meg Jézust a tömeg zajongása miatt. – Meg kell őket állítanod!
De Jézus tudta, hogy ő meg fogja menteni az embereket. Azért jött, hogy valóban szabaddá tegye őket.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?