101 történet a Bibliából

Szerző: Sally Ann Wright és Carla Manea

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-28808-5-3
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 141
Méret: 217x241 mm
Kötés: keménytáblás

3500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

101 napon át egy-egy történetet fedezhetnek fel a gyerekek ebben a színes pasztellképekkel illusztrált Bibliában. A szülőkkel, nagyszülőkkel együtt, de akár egyedül is olvashatják a teremtésről, az ószövetségi királyokról, Jézus születéséről és tetteiről, valamint a tanítványok nem mindennapi életéről szóló beszámolókat. Így naponta ismerkedhetnek az Ó- és Újszövetség legizgalmasabb részeivel.

Értékes ajándék hittanosoknak, elsőáldozóknak.

Isten népe letelepedett Káaán földjén. Ám Józsué halála után megfeledkeztek Isten szaváról, és nem a parancsolatok szerint éltek. De amikor megtámadták őket Kánaán földjének népei, újra Istenhez fordultak segítségért.
Isten meghallotta népe imádságát, és egy prófétanőn, Debórán keresztül szólt hozzájuk. Azt üzente Báráknak, bízzon Istenben, és vezesse csatába népét Sisera, a rettegett hadvezér ellen.
– Nincs bátorságom, csak ha te is velem jössz – felelte Bárák.
Így Debóra Bárákkal tartott a csatában, de megmondta neki, hogy a gyávasága miatt Isten egy nő kezébe adja majd a dicsőséget.
Bárák vezette a sereget a véres csatában. Sisera katonái mind odavesztek, Sisera pedig elfutott. Bemenekült egy Jáél nevű asszony sátrába, a kimerültségtől elaludt, és közben Jáél megölte. Így történt, hogy Bárák helyett egy asszony győzte le Siserát.

[…]

Isten meghallgatta Jónás imáját. Szólt a nagy halnak, hogy köpje ki a parton. A próféta hunyorogva nézett körül. Amikor Isten másodszor is kérte, ellenkezés nélkül Ninive felé vette az irányt.
Jónás három napon át járta a várost. Figyelmeztette az embereket, hogy Isten nagyon elégedetlen velük. Megmondta nekik, hogy ne kövessenek el több gonoszságot.
Jónás ámulva látta, hogy az emberek hallgatnak rá. Látta, hogy megbánták a sok rosszat, amit tettek, és meg akarnak változni. Napokig se nem ettek, se nem ittak, hogy megmutassák Istennek, mennyire komolyan gondolják ezt.
Isten örült, hogy Jónás elvitte az üzenetét Ninivébe, és megbocsátott a város lakóinak.

[…]

Jézus egy példázatot akart elmondani.
– Isten mindegyikőtöket jól ismeri – magyarázta. – Azért küldött engem, hogy megtanítsalak titeket arra, ami igazán számít az életben. Az a legfontosabb, hogy ismerjétek Istent, és meglátjátok, sokkal boldogabb életetek lesz, mint remélnétek.
– Mindnyájan láttatok már juhnyájakat és pásztorokat – folytatta Jézus. – A pásztor mindegyik bárány nevét tudja, a bárányok pedig követik a pásztort, mert ismerik a hangját, és bíznak benne. Én vagyok a Jó Pásztor. Az életemet adom majd értetek, ahogy egy pásztor is bármire hajlandó a bárányaiért. Ismerlek és szeretlek titeket.

[…]

István hat társával együtt az idősekről és a szegényekről gondoskodott. Hirdette, mi mindent tett és mondott Jézus. Imádkozott a betegekért, és azok meggyógyultak. Nem csoda, hogy sokan szerették.
A vallási vezetők azonban nem nézték ezt jó szemmel. Korábban rájuk figyeltek az emberek, most meg a keresztényekre hallgattak. Jézust már keresztre feszítették, meg kell állítaniuk a követőit is!
Kivitték a hát Istvánt a városon kívülre. Addig dobálták kövekkel, míg meg nem halt. Egy Saul nevű fiatalember is végignézte a kivégzést. Saul szerette Istent, de a keresztényeket gyűlölte. Elhatározta: addig nem nyugszik, amíg mindahányukat börtönbe nem csukatja.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Umberto de Vanna: Úgy, mint Jézus

Umberto de Vanna

Úgy, mint Jézus

810 Ft