Az 5 szeretetnyelv

Istenre hangolva

Az 5 szeretetnyelv

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-28830-1-4
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 200
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

2990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Chapman meggyőződése szerint a szeret kifejezési módjai – a szeretetnyelvek – az emberi kapcsolatokban Isten szeretetét tükrözik vissza. Ha az ember Isten képmását hordozza, joggal feltételezhetjük, hogy a szeretet különféle nyelvei Isten jellemében és természetében is megnyilvánulnak.

A pszichológus szerző bibliai történetekben és konkrét példákon keresztül mutatja be, hogyan közli velünk Isten a szeretetét a számunkra legkifejezőbb módon, és hogyan viszonozhatjuk ezt saját szeretetnyelvünk kifejezési formáival.

A minőségi idő mint a szeretet kifejezése fontos szerephez jutott Jézus földi szolgálatában. Miután a sokaságot tanította, rendszeresen visszavonult, hogy együtt legyen tizenkét tanítványával. Szolgálatát nem minél szélesebb körben, hanem minél elmélyültebben akarta végezni, ezért figyelmének középpontjában tanítványai álltak, ahogy Márk írta: „Tizenkettőt választott ki arra, hogy vele legyenek.” (Márk evangéliuma 3,14) Később apostoli küldetést bízott rájuk, saját szolgálatának folytatását. Tudta, hogy akkor válnak erre alkalmassá, ha megbizonyosodnak Isten szeretetéről – így hát minőségi időt adott nekik.

[…]

Az Ó- és az Újszövetségben számos példát találunk arra, hogy Isten használja a testi érintés nyelvét. Mózes első könyvének 32. fejezetében olvashatunk arról, hogy Jákob szeretett volna kibékülni bátyjával, Ézsuaval, akivel évekkel korábban megromlott a kapcsolata. Tisztában volt azzal, hogy vétkezett a testvére ellen, és félt, mivel nem tudta, hogyan fogadja majd Ézsua annyi év után. Amint imádkozott, egy férfi alakjában megjelenő szellemi lénnyel találta szemben magát, aki birkózni kezdett vele.

Amikor Jákob felismerte, hogy az idegen Isten követe, addig nem engedte elmenni, míg meg nem kapta áldását. Az idegen Jákobhoz érve – mivel még a reggel beköszönte előtt távozni akart – „megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákob csípőjének forgócsontja a tusakodás közben”. Mielőtt elindult, megáldotta Jákobot, aki így összegezte találkozásukat: „Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” Ez a tapasztalat fordulópont volt Jákob életében. Másnap reggel „sántított csípőjére” (Mózes első könyve 32,32), ez volt számára a bizonyíték, hogy nem álmodott. Isten valóban megérintette őt.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Pap bácsi, kösd be a cipőmet! (február 20. 10:46)

Az utolsó falevél (február 12. 9:42)

A Pap(p) válaszol (február 5. 11:31)

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Jálics Ferenc: Testvéreink hite

Jálics Ferenc

Testvéreink hite

1100 Ft

Pósa Lajos: Ezüst Mesekönyv + CD

Pósa Lajos

Ezüst Mesekönyv + CD

2990 Ft

Lackfi János: Öt seb

Lackfi János

Öt seb

2400 Ft