Segítség, rokonok lettünk!

Szerző: Gary Chapman

Cimkék: Esküvő

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28804-5-7
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 151
Méret: 128x188 mm
Kötés: keménytáblás

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Amikor két ember házasságot köt, egymás rokonaival is kapcsolatba lépnek, beépülve az anyós, após, sógorok és sógornők alkotta nagyobb rendszerbe.

Hirtelen családi hagyományok, kapcsolati minták egész sora hatja át az újdonsült pár életét. S mivel minden família a maga nemében egyedi, a különbségek megannyi konfliktus forrásává válhatnak.

Az amerikai bestseller író legújabb könyvében a hatalmi viszonyok, az illendőnek ítélt viselkedés, az elvárások, valamint az értékek és a szokások körül kirobbanó rokonsági konfliktusok megoldására kínál gyakorlati megoldásokat.

Amikor a tisztelet attitűdje mellett döntök, ez a viselkedésemben is megnyilvánul. A tisztelet arra ösztönöz, hogy házastársam családtagjainak is megadjam ugyanazt a szabadságot, amelyben minden embertársammal együtt Isten részesít engem – az egyediség szabadságát. Nem törekszem rájuk kényszeríteni az akaratomat. Amikor nézetkülönbséget tapasztalok, olyan megoldásra törekszem, amely tiszteletben tartja a különbözőségünket. Nem akarom kontrollálni őket, és erre nekik sem adok lehetőséget. Ugyanolyan tiszteletben részesítem őket, amelyet reményeim szerint én is megkapok tőlük.

[…]

Rokonaink ezerféle módon bosszanthatnak bennünket. Gondosan kell azonban mérlegelnünk, mely szokásokért hirdessünk hadüzenetet. Bizonyos dolgok miatt nem érdemes harcolnunk, és bizonyos csatákat nem nekünk kell megvívnunk. Ha házastársunk családjával harmonikus kapcsolatra törekszünk, tisztelnünk kell a rájuk jellemző furcsaságokat. Ha minden különcségük miatt harcba szállnánk velük, egész hátralévő életünket egy csatatéren tölthetnénk.

[…]

Mások érdeklődési körét megismerve saját világunk is kitágul, s ezzel együtt egy életre szóló barátságokat köthetünk. Amikor érdeklődésünket fejezzük ki mások érdeklődése iránt, megadjuk nekik a szabadságot, hogy önmaguk lehessenek. Úgy döntünk, hogy belépünk a világukba. Ilyen módon fejlődnek a barátságok is.

Ha egyetlen szóval kellene megneveznem azt az alapot, melyre az amerikai kultúra épült, a szabadság szót választanám. Ugyanezt a fogalmat használnám a harmonikus rokoni kapcsolatok leírására is. Azzal, hogy szabadságot adunk a fiatal párnak, a legalapvetőbb döntést hozzuk meg annak érdekében, hogy jó anyóssá, illetve apóssá váljunk.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Don Lino Faggioli: A szerelem útja

Don Lino Faggioli

A szerelem útja

705 Ft

Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv

Gary Chapman

Az 5 szeretetnyelv
Istenre hangolva

2990 Ft

Anselm Grün OSB: Kiút a depresszióból

Anselm Grün OSB

Kiút a depresszióból

1900 Ft