A boldogság választható

A depresszió tünetei, okai és kezelése

A boldogság választható

Szerző: Robert Hemfelt & Frank Minirth & Paul Meier

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-28805-108
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 255
Méret: 143x198 mm
Kötés: puhafedeles

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Vajon mi az oka annak, hogy a legaktívabb hívők között is oly sok a depressziós ember?

Miként lehetséges, hogy a hit, amely segíthetné a felépülést, bizonyos esetekben még tovább fokozza a terheltséget?

S mi a magyarázat arra, hogy ezek az emberek többnyire szemrehányásokkal illetik magukat betegségük miatt, mintha annak oka csupán hitük hiányossága volna?

Az amerikai pszichiáterszerzők legújabb könyve lehetőséget kínál a depresszióval küzdőknek, hogy önmagukat jobban megértsék, s szerepet vállaljanak saját gyógyulásukban. Ugyanakkor segítséget nyújt az egészséges embereknek is, hogy több megértéssel közelítsenek depressziós társaikhoz, akik gyakran úgy érzik, hogy az egészségesek világában félreértik, vagy tévesen ítélik meg őket.

Hyder szerint az indokolatlan bűntudat megszüntetésének egyedüli módja, ha felismerjük a valódi természetét. Szükséges elválasztani a keserűség és a büszkeség érzését attól, amit a páciens bűntudatként értelmez. Meg kell értenie, hogy nincs joga elítélni önmagát – erre egyedül Istennek van joga. Reális célokat kell kitűznie, és meg kell tanulnia, hogy ne viszonyítsa önmagát azokhoz, akik egyes területeken tehetségesebbek. Teljesítményét egyedül ahhoz kell mérnie, amiről azt gondolja, hogy Isten elvárja tőle. Isten sem tőlünk, sem gyermekeinktől nem vár el tökéletességet ebben a földi életben. Ám azt szeretné, ha legjobb tudásunk szerint törekednénk életünkkel kapcsolatos terve megismerésére.

[…]

A középkorúakat sok veszteség érheti. A kutatások szerint a középkorú nők legnagyobb félelme, hogy elveszítik a vonzó megjelenésüket. Másodsorban attól félnek, hogy elveszítik párjukat, és egyedül maradnak. E két veszteség mellett a nők gyermekeiktől is távol kerülnek, amikor azok önálló életet kezdenek. Előfordul, hogy a férjüktől is kevesebb figyelmet kapnak, mint korábban. E veszteségekre reagálva a nők depresszióssá válnak. A menopauza idején természetesen hormonális változások is bekövetkeznek, és bizonyos esetekben ez is a depresszió egyik kiváltó oka lehet. A kutatási eredmények nem egyértelműek, de valószínű, hogy egyes nők számára a hormonkészítmények, például az ösztrogénok hatására javulás következik be.

[…]

A depressziós személy élete berögzül egy bizonyos kerékvágásba. Az érdeklődési kör bővítésétől és új tevékenységek választásától azonban javulás remélhető. Talán arra van szüksége az illetőnek, hogy randevúzzon a feleségével. Vagy mindössze arra, hogy egy más útvonalon közlekedjen autójával hazafelé. Talán érdemes új barátságokat kialakítania. Hasznos lehet, ha sportolni kezd. Az új érdeklődési terült és tevékenységek tudatos keresésével – akár erőltetésével – a depressziós személy élete megújulhat. Az eredmények nem lesznek azonnal látványosak, de néhány hét után az illető általában kezdi magát jobban érezni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Gary Chapman & Catherine Palmer: Parázsló Ősz

Gary Chapman & Catherine Palmer

Parázsló Ősz

2900 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-1329

350 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Dávid Katalin: Egy asszony, öltözete a Nap

Dávid Katalin

Egy asszony, öltözete a Nap

4200 Ft

Béky Gellért SJ: Szent József

Béky Gellért SJ

Szent József

1200 Ft

Anselm Grün & Linda Jarosch: Éld, ami vagy

Anselm Grün & Linda Jarosch

Éld, ami vagy
A nő útja önmagához

3690 Ft

Garcia M. Colombás: A Szentírás olvasása

Garcia M. Colombás

A Szentírás olvasása

1890 Ft