A Házasság négy évszaka

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28811-3-3
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 271
Méret: 134x205 mm
Kötés: puhafedeles

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Az évszakok körforgása – akárcsak a természetben – a házasságban is ismétlődik: tavaszi vibrálás és izgatottság, őszi elégedetlenség és bizonytalanság, téli düh és csalódás, nyári fejlődés és gazdagodás. A világszerte ismert szerző szerint valamennyi szakaszban van lehetőség az érzelmi stabilitás és a boldogság elérésére, illetve megőrzésére.

A nyárra jellemző magatartásformák

Legtöbbünk számára  a nyár fokozott aktivitással jár. Új helyekre látogatunk el, új tapasztalatokat szerzünk, Vagy évente elzarándokolunk a tengerparti házba, esetleg a hegyekbe, ahol újraélhetjük az elmúlt nyarak élményeit, és új emlékeket gyűjtünk a jövő számára. A nyár önmagában még nem határozza meg, mit kell tennünk, de gondoskodik arról a klímáról, melyben a házaspárok növekedhetnek, fejlődhetnek, s kapcsolatuk virágba borulhat. Iskolaszünet van, rendelkezünk néhány hét szabadsággal, s az időjárás a természetbe csalogat bennünket. A legtöbb család válaszol erre az invitálásra, s a nyár általában mozgalmas és vidám évszak.
A házasság nyarán a meleg érzelmi légkör pozitív megnyilvánulásokat eredményez. Oldottan, felszabadultan kommunikálunk, jobban értjük társunk reakcióit, el tudjuk fogadni egymás különbözőségeit, és képessé válunk konfliktusaink kezelésére. Noha életünk kényelmes mederben zajlik, mégis szeretnénk gondoskodni arról, hogy kapcsolatunk virágai szépek maradjanak.

[…]

A Római levélben Pál apostol a következőképpen fogalmaz: „szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által” (5,5). Hasonlóan, amikor kiárasztjuk szeretetünket azáltal, hogy tásunk szeretetnyelvét használjuk, érzelmi szempontból a leghatékonyabb módon cselekszünk. Társunk egyenesen sóvárog a szeretetünk után, s amint szeretettartályai feltöltődnek, jó esély van rá, hogy előbb utóbb eljut a viszonzásig. A csordultig telt szeretettank pozitív légkört teremt, amelyben a különbözőségekről sokkal könnyebb beszélgetni, s így a közös megoldásokig is eljutni. Rendkívül sok makacs, rideg férfi és nő „olvadásának” lehettem szemtanúja az elmúlt évtizedekben, melyhez a megfelelő nyelven kifejezett szeretet vezetett. A szeretet a világ legerőteljesebb fegyvere a jó érdekében. Még a leghidegebb tél jegét is képes felolvasztani és tavaszi virágba borítani a házasságot.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fésűs Éva mesebirodalma húsvétra (április 6. 10:30)

A torinói lepel üzenete (április 3. 10:41)

Püspök atya verset mond (március 30. 10:22)

Jézus, világ Megváltója (március 27. 9:30)

Itt az alkalmas, szent idő (március 23. 9:14)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Pákozdi István: A négy msekánon magyarázata

Pákozdi István

A négy msekánon magyarázata

760 Ft

Jáki Szaniszló OSB: Halál?

Jáki Szaniszló OSB

Halál?

1180 Ft

Fogarassy András: Igazgyöngy vagy Isten tenyerén

Fogarassy András

Igazgyöngy vagy Isten tenyerén

540 Ft