Nyerő páros

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28835-9-5
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 109
Méret: 125x185 mm
Kötés: puhafedeles

1750 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Az élő kapcsolat nem más, mint konfliktusok keletkezésének és megoldásának folyamata. A nemzetközileg ismert és elismert pszichológusszerző a párkapcsolati problémákra olyan lehetőségekként tekint, melyek alkalmat adnak a társ iránti szeretet, tisztelet és nagyrabecsülés kinyilvánítására.

Saját párterápiás eseteinek ismertetésével a közös kötelék megerősítéséhez vezető megoldásokra irányítja a figyelmet. A fejezeteket záró önismereti gyakorlatok segítségével ki-ki könnyen azonosíthatja saját konfliktusmegoldó stratégiáját.

A nyertes, vesztes helyzetnek a nyerő fél sem tud igazán örülni, mert senki sem szeret egy vesztessel élni!

A sikeres konfliktusmegoldás alapja nem más, mint egymás megértése, támogatása és bátorítása – ha ezt elsajátítjuk, házasságunk ragyogóvá válik. A régi zsidó mondás is kifejezi: „A kettő több az egynél.” A másokhoz tartozás iránti mélységes, érzelmi természetű vágyunk ilyformán kielégülhet. A világ sokkal kiegyensúlyozottabbnak, harmonikusabbnak tűnik – a két személy együtt többet el tud érni, mint bármelyikük egymagában.

[…]

A beleérző hallgatás által lehetőségünk van megérteni, hogy milyen érzelmek bújnak meg a szavak mögött. A beszélgetésből ilyenkor kiderül, mi az oka annak, hogy a másik fél elkötelezett a saját álláspontja mellett. A kölcsönös megértés gyümölcse pedig egy olyan érzelmi klíma, amelyben a konfliktusok is jól kezelhetők.

 […]

A viták természetesen nem szűnnek meg, nem múlnak el egyik pillanatról a másikra. Fokozatosan azonban elhalványulnak a régi minták, és új, hatékonyabb kommunikációs módok jelenhetnek meg. Az eredményes konfliktuskezelés lehetővé teszi, hogy önök ketten megtapasztalják a csapatmunka előnyeit és harmóniáját. Ez a házasság lényege: egy olyan férj és egy olyan feleség, akik saját erényeiket, gondolataikat, érzéseiket egymás életminőségének javítására fordítják. A sikeres konfliktusmegoldás elmélyíti a párkapcsolatot.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Ted O' Neal & Jenny O' Neal: A tisztelet

Ted O' Neal & Jenny O' Neal

A tisztelet
Az udvarias modor tiszteletet ébreszt

850 Ft

Dr. Henry Cloud & Dr. John Towsend: Párhatárok

Dr. Henry Cloud & Dr. John Towsend

Párhatárok
Határaink a házasságban

3500 Ft

Emily Menendez-Aponte: Kisbabát várunk!

Emily Menendez-Aponte

Kisbabát várunk!
Útmutató nagytesóknak

850 Ft