Mi jön a halál után?

Az élet és a halál művészete

Mi jön a halál után?

Szerző: Anselm Grün

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-615-51470-9-8
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 176
Méret: 122x197 mm
Kötés: puhafedeles

1800 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Sok embernek nehéz megbirkóznia a halállal, és gyakran félelmek között tesszük fel a kérdést: Vajon továbbél-e lelkünk a halál után? Valóban létezik-e a menny és az örök élet?

Anselm Grün szeretné megismertetni velünk az élet és a meghalás művészetét, és választ akar adni életünk központi kérdésére: „Mi jön a halál után?” A Biblia képeinek segítségével megpróbálja felvázolni, mi vár valószínűleg ránk. Ezáltal intenzívebben és tudatosabban alakíthatjuk életünket. Félelmünk reménnyé és nyugalommá változik.

Folyamatosan annak feszültségében élünk, hogy igyekezzünk bejutni a szűk kapun, s hogy azt az utat járjuk, amelyet Isten gondolt nekünk. Ugyanakkor abban a bizalomban élünk, hogy amikor kudarcot vallunk, mégis ott van a megtérés és a Krisztushoz fordulást útja. Csak ha mindkettőt megengedjük – saját mindig megújuló igyekezetünket és az isten határtalan izgalmasságába vetett bizalmat –, akkor felelünk meg Jézus üzenetének. Jézus meghívása, amely a jobb latornak szól, éppen a kudarcban akar minket kiegyenesíteni, s megajándékozni azzal a bizalommal, hogy ott is van még számunkra esély. Ott nem az lesz a lényeges, hogy felmutassunk valamit Krisztusnak, hanem hogy odatartsuk Neki tehetetlenségünket, ám egyben bizalmunkat is, hogy Ő igazságot szolgáltat, felegyenesít, és felvesz bennünket Országába.

[…]

A múltban az ítéletet sokszor jogi pernek tekintették, amelyben minden tettünk megmérettetik. Mihály arkangyalt gyakran mérleggel ábrázolják. Ezen a mérlegen mérik meg jó és rossz tetteinket. Ez a kép bizonyára oda vezetett, hogy az emberek tudatosan éltek, és életükben jó cselekedeteket akartak végrehajtani. Ám ez sok emberben félelmet is keltett.

[…]

Fegyelmezett az, aki mindent átgondol és éberen él a világban. Szent az, aki helyesen él, aki lényének megfelelően, ám a környezetében élő embereknek megfelelően is él. S a buzgó arra vonatkozik, hogy mindig abban a tudatban élünk, hogy Isten előtt és kapcsolatban Istennel élünk. Az örök beteljesülésbe vetett remény ezzel nem kivezetni szeretne a világba. Igaz emberekké akar nevelni minket.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Fidelis Ruppert & Anselm Grün: Krisztus a testvérben

Fidelis Ruppert & Anselm Grün

Krisztus a testvérben

1890 Ft

Anselm Grün OSB: Lelkünk erőforrásai

Anselm Grün OSB

Lelkünk erőforrásai

1800 Ft

Anselm Grün: Adj új értelmet a világnak!

Anselm Grün

Adj új értelmet a világnak!

1890 Ft

Anselm Grün OSB: A válaszok könyve

Anselm Grün OSB

A válaszok könyve

2200 Ft