A pucér valóság

A szexuális tisztaságról fiúknak

A pucér valóság

Szerző: Bill Perkins & Randy Southern

Kategória: Ifjúság
ISBN szám: 978-963-28801-3-6
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 193
Méret: 110x180 mm
Kötés: puhafedeles

1500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerzők bibliai alapelvekre támaszkodva, de a kamaszok élethelyzetéből kiindulva őszintén, gyakorlatiasan és szellemesen szólítják meg azokat a tizenéves fiúkat, akik korunk szexuális szabadosságával szemben komolyabban és felelősebben keresnek választ a szexualitással kapcsolatos kérdéseikre.

Íme, néhány a könyvben tárgyalt kérdések közül: Miért van szükség világos és egyértelmű határokra a szexuális élet terén? Hogyan lehet ellenállni a kortársak nyomásának? Miért érdemes várni a szexszel a házasságig? Hogyan lehet leküzdeni a kényszerítő erejű szexvágyat? Hogyan előzhető meg a szexfüggőség kialakulása?

Nézzük csak újra az első mondatot. Kerüljétek a paráznaságot! Olyan, mintha valaki egy ketyegő bombára hívná fel a figyelmet egy akciófilmben. Próbáld csak elképzelni! Aki meglátja az élesített robbanószerkezetet, rohan, mint egy őrült, hogy minél távolabb kerüljön tőle. És valószínűleg megmenekül. De az öntelt nagyokos, aki azt hiszi, hogy egymaga hatástalanítani tudja a bombát, végül – mit szépítsem – szétkenődik a falon.

[…]

Talán neked is segítségedre lehet egy ilyen kis lista. Próbáld meg összeírni, milyen negatív dolgok történhetnek veled akkor, amikor az ösztöneid uralkodnak rajtad. Vedd bele a listába azokat a konkrét következményeket is, amelyeket már te is tapasztaltál. Mondjuk a szüleiddel való kapcsolat megromlását. Vagy azt a tényt, hogy nehezen boldogulsz, nehezen teremtesz kapcsolatot valódi, hús-vér lányokkal, ellentétben a pornóvilág fantázianézőivel. Vagy azt, hogy undorodsz önmagadtól. Bármi legyen is az, írd bele a listádba.

[…]

Isten arra használja ilyenkor a Bibliát, hogy rávilágítson a csali veszélyére. Egy buta halnak a kukaccal ékesített horog pontosan úgy fest, mint az igazi táplálék. Pedig csak egy illúzió lebeg a szeme előtt. Hasonlóképpen mi is hajlamosak vagyunk elhinni sóvárgásunk tárgyáról, hogy az valódi intimitást nyújt. Nemcsak élvezetet okoz, hanem azzal kecsegtet, hogy a bennünk lévő hiányt is betölti. A Szentírás memorizálása segít abban, hogy ne tévesszenek meg ezek az illúziók.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Katona István & Kunszabó Zoltán: Meghívás az életre - Lelkiismeret vizsgálat felnőtteknek

Katona István & Kunszabó Zoltán

Meghívás az életre - Lelkiismeret vizsgálat felnőtteknek

2250 Ft

Avery Dulles: Az egyház modelljei

Avery Dulles

Az egyház modelljei

1800 Ft

Andrea Fontana: Mit jelent kereszténynek lenni?

Andrea Fontana

Mit jelent kereszténynek lenni?

760 Ft

Andrea Fontana: A katekumenátus útja felnőttekkel

Andrea Fontana

A katekumenátus útja felnőttekkel

1800 Ft