Páduai Szent Antal

A csodák könyve

Páduai Szent Antal

Szerző: Serranói Arnold

Kategória: Életrajz
ISSN szám: 1789-5626
ISBN szám: 978-963-06423-2-3
Kiadó: Etalon Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 168

2490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Páduai Szent Antal – akit a keresztény történelem egyik legnépszerűbb szentjének tartanak – cselekedeteinek csodákban bővelkedő gyűjteménye méltán kerülhetett bele a Sugárzó Életek könyvsorozatba.

E történetcsokor egyszerre misztikus és felemelő írás és egyben a mai kor emberének szóló gyönyörű üzenet: emberségről, szeretetről, együttérzésről. Ez az igényes válogatás nagy népszerűségre tett szert a szentek életét bemutató művek között.

A jelen kiadás különlegessége a színes képmelléklet is, amely a szentről készült alkotások és ábrázolások válogatott gyűjteménye.

Prédikációjának gyümölcsei

Gyakran megtörtént, hogy Isten embere, Antal, a lelkek üdvözülését kívánva a számára elérhető eszközökhöz folyamodott azért, hogy eltávolítsa a bűnösöket vétküktől. Csodálatos módon sok embernek éjszaka is megjelent, míg azok aludtak, és – mint azt később ők maguk a barátoknak elmesélték – nevükön szólítva így buzdította őket: „Kelj fel, menj el ehhez a baráthoz vagy ahhoz a paphoz, és gyónd meg ezt vagy azt a bűnödet, amelyet egy bizonyos időben és helyen követtél el.” Ezekről a dolgokról rajtuk kívül senki más nem tudott, kivéve Istent. A bűnbánat szentségének köszönhetően sok bűn megbocsátást nyert, amelyeket elkövetőjük korábban a szégyenérzet miatt nem mert meggyónni.

[...]

Hogyan támasztotta fel a fogadalmat követően nővére vízbe fúlt fiát?

Lisszabonban Antal nővérének fia, aki körülbelül ötéves lehetett, a többi fiúval kiment a tengerre játszani. Miután a csónakjuk felborult, a fiú megfulladt, míg társai kiúsztak és megmenekültek. Az anya, aki három óra múltán a helyszínre sietett, visszakapta a halászoktól a kisfia testét. Az apa el akarta temetni a gyermeket, az anya azonban azt kiáltozta: „Hagyd őt velem, vagy temess engem is mellé!” Sírva könyörgött Antalhoz: „Fivérem, te, aki idegenekkel szemben megértő és kedves vagy, nem lehetsz kegyetlen a nővéredhez! Légy kegyes, add vissza a fiam életét! Megfogadom, hogy a rendednek ajánlom őt, Isten szolgálatára.” A fiú azon nyomban sértetlenül felkelt. Az anya beteljesítette fogadalmát, és a csodás módon feltámasztott fiú szent életet élt a rendben.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Angyal

40 Ft

Anselm Grün: Mit akarok?

Anselm Grün

Mit akarok?
A döntés bátorsága

3135 Ft

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

2800 Ft