A katekumenátus kézikönyve

Szerző: Fogassy Judit

Kategória: Hitoktatás
ISBN szám: 978-963-36172-3-5
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 203

1300 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Amióta a Püspöki Konferencia 1999-ben hazánkban is kötelezővé tette a katekumenátust, sok plébános és katekéta fogott hozzá, hogy elindítsa a saját plébániáján az Egyháznak ezt a régi-új intézményét. Az azóta eltelt évek nagyon sok eredményt hoztak, de számos (főként gyakorlati) kérdés is a felszínre került.

Aktuálissá vált egy olyan segédkönyv kiadása, amely hasznos és részletes útmutatásokat tartalmaz a katekumenátus felépítéséről, szemléletéről és módszereiről. A katekumenátus kézikönyve azzal a szándékkal készült, hogy pótolja ezt a hiányt. A szükséges elméleti háttér ismertetése mellett foglalkozik minden fontos témakörrel, amely a katekumenátushoz kapcsolódik: felépítésével, célcsoportjaival, a ritusokkal, a módszerekkel, a folyamatban résztvevők szerepével és feladataival. Igyekszik világos és konkrét választ adni a felmerülő kérdésekre, hogy valóban segítséget nyújthasson mindenkinek, aki részt vesz a folyamatban: papoknak, katekétáknak és a befogadó csoport tagjainak egyaránt.

Azoknak is ajánljuk, akik még nem ismerik a katekumenátus intézményét, de szeretnének többet tudni erről a folyamatról, amely által olyan sokan jutottak közelebb Krisztushoz és az ő Egyházához. Kívánjuk, hogy kézikönyvünk is eszköze lehessen az Úrnak, aki gondot visel Egyházára, és Magyarországon is egyre több megtérőt szeretne elvezetni önmagához!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?