Éljünk Isten tenyerén!

Szerző: Johannes Rosche

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69677-8-9
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 179
Méret: 100x145 mm
Kötés: keménytáblás

1680 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Minden hívő életében akadnak bukkanók és zökkenők, vagy éppenséggel kis megtorpanások. Íme, egy modern lelki útikalauz, amely csakis kipróbált, „életízű” tanácsokat tartalmaz!

A 140 rövid fejezet segít eligazodni hitünk és eletünk fontos kérédéseiben, ügyes-bajos dolgainkban. Érint minden olyan kérdést, amiben könnyen elbizonytalanodunk, illetve amik nehézséget szoktak okozni a hit útjain.

Fejlődés, értékes hétköznapok, harag, félelem, aggodalmaskodás, jó gyónás, engedelmesség, a harag megfékezése, gondviselés, lelki vigasz – igazán csak néhány címszó a témák sokaságából.

Mindenki vigaszra szorul

Vigasz nélkül nem tudsz élni.
A vigasz azonban nem az alkohol, nem a nyugtató, nem az injekció, amely egy időre elkábíthat, s utána még sötétebb éjszakába taszíthat.
A vigasz nem is a szavak áradata. A vigasz enyhítő kenőcs a fájdalmas sebnek.
A vigasz nem is remélt oázis a kietlen sivatagban. Általa újra képes leszel hinni az életben. A vigasz meleg, baráti kézfogás, amely nyugalmat ád.
A vigasz olyan, mint egy jóságos arc a közeledben, aki megérti könnyeidet, aki hallgat meggyötört szívedre. Aki melletted marad, félelemben és kétségbeesésben egyaránt. S aki tekintetedet a csillagok felé irányítja – Isten felé!

[…]

Áldó kézzel

Sok időt elvesztegetsz az utcán, villamoson, várószobákban. Elveszett idők ezek, miközben alig tudsz valamit csinálni.
Biztos?
Ha elmégy hazulról, mindig vidd magaddal áldó kezedet. Sok emberrel találkozol: öregek, fiatalok, megtörtek, sebzett szívűek…
Mind hordja a maga terhét.
Az áldás nemcsak a pap feladata és öröme. Minden keresztény embernek van áldó hatalma. Különösen hatékony a szülők áldása. Szép szokás az, hogy szülők, keresztszülők a gyermek homlokára keresztet rajzolnak és Isten áldásával indítják útnak őket.
Szentül igaz: ha áldást kapunk, könnyebben járjuk utunkat. A kereszt az üdvösség jele.
Persze nem kell áldó keresztet vetni az idegen emberek felé. Csak magadban mondd: „Uram, áldd meg őt!” Mondogasd gyakran, hiszen sokkal találkozol, sokakkal vagy együtt. Hidd el, sok jót teszel velük. Áldásod nyomán talán csak egy vidám gondolat jut eszükbe, de utána bátrabban hordják a terhüket.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?