Rózsafüzér királynéja

Szerző: Patyi Beáta

Kategória: Hangoskönyvek
ISBN szám: 978-963-96707-9-2
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 115
Méret: 160x160 mm
Kötés: keménytáblás

2800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Magyar Katolikus Rádió és a JEL Könyvkiadó Hangzó imák sorozatának újabb összeállítása a jelen kötet.

A Magyar Katolikus Rádió és a JEL Könyvkiadó Hangzó imák sorozatának újabb összeállítása a jelen kötet. Az előző részben Áldj meg minket Jézus! címmel az alapvető és a legismertebb katolikus imákat gyűjtöttük egy csokorba, melyek olvashatók írásban, és hallhatók a könyv CD-mellékletén.

A mostani kötet és CD-melléklet a négy rózsafüzért (örvendetes, világosság, fájdalmas és dicsőséges) tartalmazza. A rózsafüzéreket a Magyar Katolikus Rádió munkatársai imádkozzák, és Barsi Balázs atya elmélkedései vezetik be az egyes titkokat. A könyvben még részletek olvashatók II. János Pál pápa, Sík Sándor és Prohászka Ottokár elmélkedéseiből, valamint Sík Sándor és Csanád Béla verseiből.

„Az Úr van teveled”. Ő gondolt, Ő teremtett téged magánakvalóan; Ő é l benned s kísér téged; Ő inspirálja imáidat, Ő megvilágosítja lelkedet, Ő fektet beléd értékeket, Ő dolgozza ki azokat benned s veled. Az ember annyit ér, amennyi világosság és fölség, amennyi jóság és bensőség, amennyi lélek és mérték van vele, amennyi érzés s lelkesülés jár vele; annyit ér, amennyire mindez elválaszthatatlan tőle. Hát az Úr van veled, az annyit tesz, hogy ez az isteni fény s belátás, ez az isteni érzés s tapintat, ez az isteni mérték és ütem van veled, jár veled, s attól változik el olyanná amilyen Istennek kedves életed.


[…]

A rózsafüzér imádkozásának ez a keresztvetéses és hiszekegyes bevezetője igen lényeges és el nem hagyható, mert a rózsafüzér a mi urunk, Jézus Krisztus életéről való elmélkedés, az Evangélium átimádkozott, rácsodálkozással, örömmel és megrendüléssel kísért belső szemlélése, mely alakítja egész emberi életünket, és reménységet évreszt az örök dicsőség elnyerésére. Csak az az imádság nevezhető kereszténynek, és lehet helyes, igaz és üdvösséges, amelyik megfelel a hit szabályának, vagyis belül van a Hiszekegy hatósugarán. Ebben az esetben imádságunk arányos és kiegyensúlyozott: nem részigazságokat abszolutizál, hanem az abszolút igazságokhoz igazodik, illetve nem csupán vallásos érzelmekből áll, hanem megnyilatkozik benne a hittől megvilágosított értelem. Figyelmesen mondjuk tehát a Hiszekegyet, hogy ezáltal imádságunkat és mindennapi életünket az isteni tettekre építsük a teremtés titkától az újjáteremtésig.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Gianni de Rossi: Túl fiatal vagyok, Uram!

Gianni de Rossi

Túl fiatal vagyok, Uram!

540 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0592

350 Ft

Puskás Attila: A kegyelem teológiája

Puskás Attila

A kegyelem teológiája

3200 Ft

Anselm Grün: A keresztség

Anselm Grün

A keresztség
Az élet ünnepe

2900 Ft

Babits Mihály: Befalazott végtelenség

Babits Mihály

Befalazott végtelenség
Novellák

3200 Ft