Az életművészet könyve

Szerző: Anselm Grün OSB

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-96702-11
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 237
Méret: 134x202 mm
Kötés: keménytáblás

2600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerző olyan kérdéseket tárgyal, amelyekkel kivétel nélkül minden embernek egyszer szembe kell néznie. Életünk minősége attól függ, hogy milyen válaszokat adunk, milyen megoldásokat találunk ezekre a kérdésekre.

A boldogság gyökere Anselm Grün szerint ez: légy az, aki vagy, de ne forogj folyton saját éned körül. Ne csapd be magad. Fogadd le, hogy nem vagy hős, és ne fontoskodj. Dolgozz gyengeségeiden. De ne ragaszkodj hozzájuk. Engedd el őket. Fogadd el magadat kuszaságaiddal és ellentmondásaiddal együtt. Mert csak akkor jutsz tovább, ha el tudod viselni magadat. Csak akkor leszel emberi. Az tud másokhoz is jó lenni, aki önmagával irgalmas. Aki tudatos, az tud áldássá válni mások számára. Ne foglalkozz tehát azokkal az elvárásokkal, melyeket mások támasztanak veled szemben. Élj önállóan, és ne hagyd, hogy a külső nyomás határozzon meg. Ne igazodj, hanem keresd az összhangot a benned lévő legmélyebb maggal – és nemcsak önmagaddal fogod megtalálni a harmóniát, hanem mindig ki is tudod majd azt sugározni. Keress mély kapcsolatokat, és fogadd azokat ajándékként: a barátságban és a szerelemben. Higgy minden szeretetben – juss annak mélységére. Csak a szíveddel látsz jól.

Rohanás nélkül

Egy ázsiai közmondás így hangzik: „Ha sietsz, tégy egy kitérőt.” Aki tudatosan indul a felé, amit elvégezni szeretne, gyakran a legfontosabbat felejti el.

Annyira csak a feladatának gyors elvégzése lebeg előtte, hogy egyáltalán nem gondol arra, hogyan tudna a feladattal értelmesen megbirkózni, és mi mindent kellene még szem előtt tartania.

Aki a feladatához vezető úton kitérőt tesz, időt nyer, hogy átgondolja, valójában mit is kell tennie. Feladatát hatásosabban fogja elvégezni, mert tágabb horizontot nyert. És talán menet közben olyan megoldások jutnak eszébe, amelyekre soha nem jött volna rá, ha rögtön munkához látott volna.

[…]

Egyedül lenni


Egyedül és házasság nélkül élni – ez lehet elevenség és termékenység forrása. A szellemi hagyomány a házasság nélküli létet ráhagyatkozásnak ismeri. Ráhagyatkozom Istenre, hogy Ő vegyen szolgálatába, hogy Ő formálja bennem a képet, melyet rólam alkotott, hogy általam sajátos módon fejezhesse ki magát, és alakot ölthessen ebben a világban. És ráhagyatkozom az emberekre.  […]

Ha így élem meg az egyedülállóságot, akkor elevenség és termékenység forrása lehet. Az elevenségnek van egy olyan formája, melyet házasság nélkül jobban meg lehet élni, mint a házasságban. De ezt az elevenséget csak akkor érezhetjük meg magunkban, ha a szexualitást lelkiségünk forrásaként fedezzük fel, és azt minden életfolyamatba integráljuk.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft

Anselm Grün OSB: A válaszok könyve

Anselm Grün OSB

A válaszok könyve

2200 Ft

Anselm Grün & Maria-M. Robben: Találd meg a magad útját!

Anselm Grün & Maria-M. Robben

Találd meg a magad útját!

3135 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fidelitate et Charitate (január 20. 10:29)

Isten és a világ (január 13. 11:05)

Karácsonyi gondolatok (december 23. 10:00)

A betlehemállítás történetéről (december 16. 9:08)

Ünnepi készülődés (december 9. 9:20)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink