Változtasd át félelmedet!

Szerző: Anselm Grün OSB

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-5147-0-0
Kiadó: Jel Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 172
Méret: 122x200 mm
Kötés: puhafedeles

1800 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Anselm Grün, bencés szerzetes, ebben a könyvében arra hív minket, hogy vizsgáljuk meg közelebbről saját érzéseinket, lépjünk beszélgetésbe saját félelmünkkel, hallgassunk rá, halljuk meg, mit mond nekünk, s tegyünk különbséget: vajon határaimra hívja fel figyelmemet, vagy pedig egy beteges mintát vésett belém.

Grün számára nem a klasszikus terápia, hanem a lelki utak lényegesek, hogy kezeljük félelmünket és megszabadítsuk szívünket a szűkösségből. Meg van győződve róla: A félelem angyallá válhat, ha békét kötünk vele, s barátunkká tesszük a nagyobb elevenség felé vezető úton. A Bibliával beszélgetve, és megfigyelve, hogyan bánik Jézus az emberek valós félelmeivel, Grün olyan belátásokat fogalmaz meg, amelyek terápiásan is segítséget jelenthetnek.

A félelem az újtól természetesen nem csak a munka világára korlátozódik. Már a gyermekkorban kezdődik. A gyermekeknek először is biztonságra van szükségük. S aztán persze örülnek az újnak is. Ám ha az új mindig valami váratlan és kellemetlen dolog volt, akkor minden újdonság félelmet fog ébreszteni szívükben.

Erről az újtól való félelemről mint alapvető tapasztalatról beszélnek Máté és János már evangéliumuk elején. Amikor megszületik az isteni Gyermek, aki mindent megújít, magának az Atyának kell megszólítania és átváltoztatnia a félelmet az újtól az érintettek szívében.

[…]

Sok embert ismerek, akik derekasan fáradoznak azon, hogy megbirkózzanak életükkel. Ám néha attól félnek, hogy nem sikerül nekik. Csak hajtanak és hajtanak, de nem jutnak előbbre. Az a benyomásuk, hogy nincs szilárd talaj a lábuk alatt. Ha visszatekintenek gyermekkorukra, felismerik, hogy életük alapja törékeny. A gyermeket már nagyon korán bántalmazták. Sohasem tapasztalt szüleitől valódi védettséget és biztonságot. Sokakban keletkeznek olyan félelmek, amelyeket nem tudnak megérteni. A félelem derült égből villámcsapásként éri őket. Ám aztán elragadja egész lelküket. S akit elfog, úgy érzi, semmije nincs, amibe kapaszkodhatna.

[…]

Egy másik út, hogy az imában kezeljük félelmünket, abban áll, hogy beszélünk róla Istennek. Mit akar nekem mondani Isten félelmemen keresztül? Mire akarja a félelem ráirányítani figyelmemet? Isten a félelmen keresztül is szól hozzám. Talán arra hívja fel figyelmemet, hogy átléptem mértékemet. A félelem talán azt mondja nekem, helytelen alapfeltevésekkel rendelkezem életemmel kapcsolatba. Ha pl. attól félek, hogy megszégyenülök mások előtt, akkor annak oka megtalálható a feltevéseim között: „Ha hibázom, semmit sem érek, akkor a többiek őrültnek fognak tartani.” Az ilyen feltevések akadályoznak engem az életben. Olyanok, mint a belső törvények, amelyek nem hagynak élni minket. Ehelyett ezt mondhatom: „Szabad hibáznom. Isten mindig elfogad és szeret engem. hogy mit gondolnak rólam az emberek, az nem olyan fontos.”

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün OSB: Lelkünk erőforrásai

Anselm Grün OSB

Lelkünk erőforrásai

1800 Ft

Gudrun Kugler: Senki sem magányos sziget

Gudrun Kugler

Senki sem magányos sziget

1800 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Anselm Grün & Linda Jarosch: Éld, ami vagy

Anselm Grün & Linda Jarosch

Éld, ami vagy
A nő útja önmagához

3690 Ft

Martin Werlen: Már késő

Martin Werlen

Már késő
Van-e remény?

3150 Ft

Neal & Janet Lozano: Eloldozva

Neal & Janet Lozano

Eloldozva
Szabadság Krisztusban (Munkafüzet)

1500 Ft

Gudrun Kugler: Senki sem magányos sziget

Gudrun Kugler

Senki sem magányos sziget

1800 Ft