Szent Rita imafüzet

Szent Rita imafüzet

Azonosító: MAXIMIL-065
Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32

220 Ft

Rita az umbriai Rocca Porena nevű faluban született. Szülei a jómódúak közé számítottak, de már idősek voltak, amikor állhatatos imával kiesdették gyermeküket Istentől. A kicsi leány mindenkit elbűvölt jóságával és szeretetével. Szülei mindennel ellátták, a leányka szívében viszont más cél bontakozott ki. Már otthonában valóságos remeteéletet élt, és gyakori imádságával kapcsolta lelkét az Üdvözítőhöz. Mindig és mindenben arra törekedett, hogy felismerje és engedelmesen kövesse Isten akaratát. Hasonlóképpen igyekezett, hogy szülei kedvében járjon. Fájdalmas döbbenéssel vette tudomásul szülei kívánságát, hogy menjen férjhez egy gazdag, de heves természetű fiatalemberhez. Rita azzal a szilárd elhatározással lépett vele házasságra, hogy igyekszik majd jó útra téríteni. Bár durva lelkű férje még bántalmazta is, az ifjú asszonynak sok imádsággal, szelíd és engedelmes lényével végre sikerült férjét megnevelnie. Rita állhatatos és hős lelkű maradt házasságában is. Szelíd és alázatos jósággal követte Jézus parancsát és példáját. Tizennyolc éven át élt férjével és két fiával boldog családi életet. Ekkor azonban nagy szerencsétlenség történt. Férjét haragosai meggyilkolták. Az áldozat fiai bosszút esküdtek a merénylő ellen, Rita azonban – legyőzve fájdalmát – megbocsátott a tetteseknek, sőt azt, aki irgalmáért esedezett még segítette is.

Fiai halála után Rita az Ágoston-rendi apácák casciai kolostorába lépett. Szemlélődéssel és a jó cselekedetek gyakorlásával töltötte meg életét. Jóságát és szeretetét, segítőkészségét magasztalással illették mindazok, akik kapcsolatba kerültek vele. Méltán nevezték el a „lehetetlen ügyek pártfogójának”, mert kilátástalan esetekben is sokszor megmutatkozott hatékony segítsége. Állandósult szenvedéseit példamutató türelemmel viselte el. Csak arra vágyott már, hogy együtt szenvedhessen a töviskoronás Krisztussal. Égi Vőlegénye homloksebével jegyezte el hűséges arájául, ezt azután haláláig, 66 éves koráig viselte. Naponta háromszor ostorozta meg magát, olyannyira, hogy elájult fájdalmában. Egy ostorozást a megholtakért ajánlott fel, egyet a bűnösök megtéréséért, egyet pedig jótevőiért.

Isten és a lelkek szereretetében hamvadt el áldozatos élete. Halála után azonnal megindult közbenjárására a csodák áradata. 1737-ben boldoggá avatták, 1900-ban pedig a szentek koszorús seregébe iktatták. Ünnepe: május 22.

A tartalomból:
• Szent Rita élete
• Rita (vers)
• Szent Rita rózsakoszorúja
• Litánia Szent Ritáról
• Imádság Szent Ritához
• Imádság a családi békéért
• Ima Szent Ritához
• Beteg imája
• Hálaadó imádság
• Kilencedek Szent Ritához
• A „tizenöt csütörtök” ájtatosság

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Marosfalvi Antal: Könyvjelző - Szent László

Marosfalvi Antal

Könyvjelző - Szent László

50 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

a hónap könyvei

Ruth Burrows: Útmutató a misztikus imához-25%

Ruth Burrows

Útmutató a misztikus imához

2625 Ft

1970 Ft

Lisieux-i Szent Teréz: Önéletrajz-25%

Lisieux-i Szent Teréz

Önéletrajz

3570 Ft

2680 Ft

Jeanne K. Norweb: A Tiltott Ajtó-25%

Jeanne K. Norweb

A Tiltott Ajtó

1950 Ft

1465 Ft

Ress Piroska: Éltető receptek - Egészséges ételek-25%

Ress Piroska

Éltető receptek - Egészséges ételek

1850 Ft

1390 Ft

Jeanne K. Norweb: Az Arany Karkötő-25%

Jeanne K. Norweb

Az Arany Karkötő

1800 Ft

1350 Ft

Emmanuel Jungclaussen: A Jézus-ima-25%

Emmanuel Jungclaussen

A Jézus-ima

1680 Ft

1260 Ft

Martinus Kiadó Blog

Sárkányoktól tanulják (október 29. 13:34)

A két Teréz (október 29. 13:31)

Befelé figyelve imádkozni (október 29. 13:26)

Ételed az életed (október 29. 13:23)

A válasz mindig a kérdéstől függ (október 5. 10:42)

további bejegyzések...


Aktuális ajánlataink