Mindent Ő ad nekünk

Elmélkedések az Eucharisztiáról

Mindent Ő ad nekünk

Szerző: Tadeusz Dajczer

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52591-6-6
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 206

1600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Dajczer atya könyve a legszebb könyv, amit valaha is olvastam az Oltáriszentségről! Olyan távlatokat nyitott meg előttem, amely egész papi életemet megújította. Jézus bensőséges szeretete mindenkinek rendelkezésére áll – csak oda kell menni hozzá.

Erdő Péter bíboros atya azt írja: „Kérjük azt, akitől az Oltáriszentség ajándékát kapjuk, hogy minden szentmisében megszabaduljunk bűneinktől, korlátainktól és önzésünktől, s új erőt kapjunk Krisztus megváltó áldozatából!”

Dziwisz lengyel bíboros atya pedig így méltatja Dajczer atya könyvét: „Ez a könyv rendkívül mélyen mutatja be, hogyan nyíljunk meg az élő Isten előtt, aki jelen van az oltáron és a tabernákulumban. Üresnek kell lenni, hogy Isten betölthessen minket. Éhesnek kell lenni, hogy jóllakathasson”

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnék újra felfedezni az Eucharisztia életet formáló ajándékát, és Jézus szeretetét.

Katona István atya

 

RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Hitem elmélyülésének mértékében fokozatosan felfedezem Isten közelségét, aki a kizárólagos szeretet. Felfedezem az Ő felfoghatatlan szeretetét, aki az Eucharisztiában egészed odaadja magát nekem, s ugyanakkor arra ösztönöz, hogy szeressem Őt és szolgáljam testvéreimben.

[…]

Közben az elbocsátás szavai után a Szentmise tart tovább. A megváltó Isten keres megállás nélkül valakit, aki belegabalyodott az evilági vágyakba. A Szenvedő Krisztus szimbolikája a mai tévelygő világban még intenzívebben szól hozzánk – a Megváltó Isten gyötrődik az ember nyomorúsága miatt, aggódva az emberért, értem, aki elveszek a világi életben, elmerülök benne, mintha más nem is létezne.

[…]

Előfordulhatnak az életemben olyan percek, amikor minden összeomlik, amikor csak a rosszat látom magamban, és a rossz annyira nagynak látszik a szememben, hogy egészen összetört. Talán elmerülök ilyenkor a szomorúságban, azt gondolom, már nincs is számomra kiút.


 

Mit vettek még, akik ezt vették?