A lelkivezetés művészete

Szerző: Nemes Ödön SJ & Perczel Forintos Dóra

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-80145-7-3
Kiadó: Jezsuita Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 256

3200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Napjainkban egyre nyilvánvalóbban látszanak a spirituális éhség jelei, egyre többen keresnek lehetőséget lelki beszélgetésre, lelkivezetésre. E könyv szerzői – Nemes Ödön SJ lelkivezetőként, Perczel Forintos Dóra pedig pszichológusként – sokszor megtapasztalták, milyen gyakran elmosódnak a lelkivezetés és a pszichoterápia határai. Szinte minden pszichológiai probléma mögött spirituális kérdés húzódik meg, ugyanakkor számos spirituális kérdés mélyén fellelhető valamilyen pszichológiai elakadás. A lelkivezetés művészete nem lelkigyakorlatos könyv, de nem is pszichológiai szakkönyv. Arra próbálja meg rávezetni az olvasót, hogy miként tudja a mindennapokban megtalálni a helyes viszonyulást Istenhez és a saját életéhez.

Nemes Ödön jezsuita szerzetes 1926-ban született. 1949-től Japánban dolgozott misszionáriusként. Volt középiskolai és egyetemi tanár, börtönlelkész, foglalkozott alkoholistákkal, fogyatékkal élő gyerekekkel, lelkivezetők képzésével. 1993-ban előljárói visszahívták Európába. Először a gyulafehérvári papnevelő intézetben, majd 1996-tól Budapesten dolgozott. Jelentős szerepet vállalt a jezsuita rend hazai újraindításában. 2014 augusztusában hunyt el.

Perczel Forintos Dóra klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, habil. egyetemi docens. 2001 óta a Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék és Szakambulancia vezetője. Sokrétű tevékenysége magába foglalja a pszichoterápiás betegellátást, az oktatást, valamint a szociális szorongás, a depresszió és öngyilkosság, illetve az elhízás pszichés hátterének kutatását is. Érdeklődésének középpontjában a kognitív viselkedésterápia gyakorlata és tanítása, hazai elterjesztése áll. Számos tudományos közleménye jelent meg a fenti témákban.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

P. Reinhard Körner OCD: Akinek füle van, hallja meg!

P. Reinhard Körner OCD

Akinek füle van, hallja meg!

1400 Ft