Menjetek békével!

Az örök szeretet ajándéka

Menjetek békével!

Szerző: II. János Pál pápa

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-615-53340-7-8
Kiadó: Trivium Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 224
Méret: 127x204 mm
Kötés: keménytáblás

2990 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A könyv sorait olvasva úgy érezhetjük, mintha lelki vezetőként maga a pápa állna mellettünk, mintha egy magánbeszélgetésen fogadott volna minket. A XX. század egyik legfontosabb vallási személyének, lelki vezetőjének, tanítójának, II. János Pál pápának legszemélyesebb gondolatait, írásainak átdolgozott, kibővített gyűjteményét, több mint 25 évnyi pápai munkájának kivonatát vehetjük kézbe.

Olvashatjuk mindazt a bölcsességet, amit II. János Pál az emberiség tudtára akart adni, hogy a világ meghallja és magához ölelje e fontos szavakat. Sorra veszi mindazokat a lényeges témákat, amelyeket ő negyed évszázados pápasága alatt fontosnak tartott. Megtudhatjuk, mit gondolt az imádságról, a megbocsátásról, a családról, a szenvedésről, az egyházról és Krisztusról, és hogy mit jelent keresztényként megélni a mai modern világot.

Ne féljetek! Ez, a Jézus által tanítványainak mondott üzenet volt az, amelyik keretbe foglalta az ő életét is. Az egész világ megértette, hogy olyan ember tolmácsolja ezt, aki nem csupán sziklaszilárdan hitt abban, amit mondott, de élete volt rá a tanúbizonyság. Az a fáradhatatlan elszántság, szeretet és békevágy, ami vezette a munkásságában, óriási hatást tett mind az egyházra, mind a világra.

Bár a Szentatya földi útja véget ért, de a gondolatait és örökségét kézzel foghatóan megőrizték írásai. Mélységesen hitt abban, hogy a hit megváltoztathatja és jobbá teheti a világot. Műveiben maradandóan öntötte szavakba ezt a csodálatos reményt, melynek most itt részesei lehetünk.

Léteznek időszakok és körülmények, amikor szükség van arra, hogy fontos, az egész életünket befolyásoló döntéseket hozzunk. Ha nehéz idők járnak ránk, akkor előfordulhat, hogy csak nehezen különböztetjük meg a jót a rossztól, az igaz tanítókat a hamisaktól. Jézus így figyelmeztet minket: „Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket. Sokan jönnek majd a nevemben, s azt mondják magukról, én vagy a Krisztus, és sokakat megtévesztenek” meg azt is, hogy „közel van a mennyek országa!”
Ne hagyjátok, hogy félrevezessenek benneteket ezek a hamis tanítók!
Ehelyett imádkozzatok és hallgassátok meg Jézus szavait. Hagyjátok, hogy az ő igazsága vezéreljen benneteket! Ne engedjetek a világ hízelgésének és szemfényvesztő káprázatának, melyek gyakran tragikus csalódással végződnek. Nincsen rövidebb út, amelyik elvezetne a boldogsághoz, a fénybe.

[…]

A lelkiismeret azonban az ember legtitkosabb meghatározó rész és menedéke. Ez az a hely, ahol kettesben vagyunk Istennel. Lelkiismeretünk mélyén felfedezzük az erkölcsi törvényt, amelyik nem erőlteti magát reánk, hanem eléri, hogy magasabb szinten engedelmeskedjünk. Nem valamilyen külső emberi törvényről van szó, hanem Isten hívó szaváról, arról, hogy kiszabadítsuk önmagunkat a gonosz vágyak és a bűn szorításából. Az Úr hangja arra ösztönöz minket, hogy életünkben a jót és az igazat keressük.

Az erkölcsös igazság objektív. A megfelelően kialakított lelkiismeret képes az igazság felfogására. Ha viszont maga a lelkiismeret is elkorcsosult, akkor hogyan lehetne helyreállítani? Ha a lelkiismeret fénye már nem tud világítani, akkor hogyan gyűrhetjük le az erkölcsi sötétséget?

A lelkiismeret megvizsgálása minden ember életének egyik legfontosabb pillanata. Mindenki szembesül saját életének igazságával. Így felismerhetjük a tetteinket a magunk elé kitűzött eszmétől elválasztó távolságot.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Gyökössy Endre: Közös kincs

Gyökössy Endre

Közös kincs
Kézfogás a magasból 44.

480 Ft

Tomka Ferenc: Jegyesek kézikönyve

Tomka Ferenc

Jegyesek kézikönyve

2600 Ft

Reinhard Körner OCD: Ha az ember keresi Istent...

Reinhard Körner OCD

Ha az ember keresi Istent...

2520 Ft

Lengyel Erzsébet: Szaléziak Magyarországon

Lengyel Erzsébet

Szaléziak Magyarországon

3240 Ft