A szentmise súlya - A hit meséje

Szerző: Josephine Nobisso & Szegedi Katalin

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-06453-8-6
Kiadó: Missio Christi Alapítvány
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 37

2400 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Egy öregasszony egy darab kenyérért könyörög, és cserébe csak egy szentmisét tud felajánlani a péknek. Az esemény kapcsán, csodálatos módon megindulnak a király rideg szívű alattvalói, hogy részt vegyenek az uralkodó nászmiséjén.

Néhány elmélkedésre ajánlott gondolat a mesekönyvről minden korosztály számára:

- A történet és a hozzá kapcsolódó képek a következő szentségeket érintik: Szentáldozás, mert az Oltáriszentség a történet és az illusztrációk fő témája, Egyházi rend, mivel a cukrász fiainak elhivatottsága van a papi hivatás iránt, Házasság, mert a hívő királynő szentségi esküvőt szeretne a templomban (az emberek általános véleményére való tekintet nélkül), Kiengesztelődés, e felé megtették az emberek az első lépéseket: bűnbánat és a javulás szándéka.

- A cím egy szándékos szójáték. (Angolul a „Mass” azt is jelenti, hogy mise, és azt is, hogy valaminek a tömege) Bár a selyempapír súlya igen csekély, amikor a Mise szent áldozatát jelképezi, a „súlya” felbecsülhetetlen.

- A történet egy cukrászatban/pékségben játszódik, mert Jézus az Élet Kenyere

- Az egyik képen a fentről lehulló madártoll az angyalok gondoskodását jelképezi.

- A koldusasszony jelenléte lehetőséget ad arra, hogy elmélkedjünk a felebaráti szeretetről, és ez elvezethet a Szentírás azon fejezeteihez is, amelyek a könyörületességgel foglalkoznak: hogyan törődjünk az özvegyekkel, az idősekkel, a szegényekkel, az éhezőkkel, a nincstelenekkel, az elnyomottakkal, stb.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-003

10 Ft

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-008

10 Ft

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft