Miért ne lehetnék katolikus?

Szerző: Andreas Theurer

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-27745-0-3
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 94

1200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A könyv címében szereplő provokatív kérdéssel egy evangélikus lelkipásztor fordul protestáns hittestvéreihez. A Bibliát és az ókeresztény írók munkáit tanulmányozza, a hit és az ész érveit sorra véve megvizsgálja azokat a katolikus hittételeket, amelyeket évszázadok óta bírálnak a protestánsok: a pápai főhatóságot, a Szenthagyomány jelentőségét, a Tanítóhivatal tekintélyét, Mária és a szentek tiszteletét, a búcsúk, a szentségek, a tisztítóhely és a megigazulás kérdéskörét. Vizsgálódása közben a következő eredményre jut: a Katolikus Egyház minden tanítása szilárd alapokon nyugszik. Következtetései meglepő fordulatot hoznak életébe.

Andreas Theurer (1966) a württembergi evangélikus egyház lelkipásztora volt. Feleségét, Gudrunt – aki szintén teológiából szerzett diplomát – 2007-ben a württembergi tartományi zsinat tagjává választották. Az Egyház egységét mindketten szívügyüknek tekintik.

A könyv 2012. július 19-én jelent meg (és a következő hat hónapban öt kiadást ért meg); Urunk színeváltozásának ünnepén, 2012. augusztus 6-án a szerzőt felfüggesztették hivatalából. 2012 októberében Andreas és Gudrun Theurer elhagyták a württembergi evangélikus egyházat és katolizáltak. 2012 novembere óta mindkét teológus az augsburgi egyházmegyében dolgozik.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Csépány & Keszthelyi & Szabó: Párbeszéd Istennel

Csépány & Keszthelyi & Szabó

Párbeszéd Istennel

2100 Ft

Costanza Miriano: Vedd feleségül és halj meg érte!

Costanza Miriano

Vedd feleségül és halj meg érte!

2600 Ft