Jó napot! Ferenc pápa vagyok

Cimkék: Ferenc pápa

Kategória: Interjú
ISBN szám: 978-963-80145-0-4
Kiadó: Jezsuita Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 92

1200 Ft

Részletes könyvajánló

Ferenc pápával beszélgetés – írott formában – eddig még nem látott napvilágot. Róma jelenlegi püspöke mintha tartózkodna az éles „kérdezz-felelek” helyzetektől. Az első újságíró, aki Ferenc pápával négyszemközt, személyesen is leülhetett egy interjúra, Antonio Spadaro jezsuita. Az ötlet a jezsuita kulturális folyóiratok főszerkesztőinek évente megrendezésre kerülő találkozóján merült fel 2013 júniusában. Ezen a találkozón Magyarországot A Szív képviselte, a magyar jezsuita rendtartomány lelkiségi és kulturális folyóirata.

Ferenc pápa örült a megkeresésnek, ugyanakkor mindjárt jelezte, hogy egy szabályos interjú nem éppen az a műfaj, amelynek keretei között gondolatainak lényegi mondanivalója kifejezésre juthat. Ezért azt tanácsolta, hogy a kérdéseket előre fogalmazzák meg, és A Szív emberei közül egy valaki keresse fel őt, akivel beszélgetni fog. A feladatot a Rómában élő jezsuita rendtárs, a Civiltá Cattolica főszerkesztője vállalta. Antonio Spadaro végül háromszor is találkozott Ferenc pápával, és a találkozások eredménye csakugyan más lett, mint amire legelőször gondoltak. Az interjút olvasva ugyanis nemcsak kérdésekkel és válaszokkal találkozik az olvasó, hanem személyes hangvételű vallomásokkal is.

A szöveg méretére és sajátos stílusára való tekintettel ezt a Ferenc pápával készült exkluzív interjút magyarul nemcsak A Szív folyóirat hasábjain, hanem külön kiadványként, könyv formában tárják az olvasó elé, bízva abban, hogy e különös hangvételű beszélgetés támpontokat és bátorítást jelent majd mindenki számára, aki érdeklődéssel forgatja e kötet lapjait.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

a hónap könyvei

Giuseppe Ghiberti: Látta és hitt-67%

Giuseppe Ghiberti

Látta és hitt
A torinói lepel üzenete

1490 Ft

490 Ft

Székely László: Séták a lélekben-67%

Székely László

Séták a lélekben
Válogatott versek

1500 Ft

490 Ft

Harangozó Ferenc: A csendlaki parókiától a szibériai hómezőkig-78%

Harangozó Ferenc

A csendlaki parókiától a szibériai hómezőkig

2200 Ft

490 Ft

Cimkék

Martinus Kiadó Blog

Aktuális ajánlataink