Parázsló Ősz

Szerző: Gary Chapman & Catherine Palmer

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-28807-1-6
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 286
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Esther Moore hátramenet helyett egyesbe kapcsolta öreg Lincolnját, és a kocsibeállóból egyenesen a hátsó kertbe repült. Ő maga szórakozottságának tulajdonítja a bakit, ám férje, Charlie egyre jobban aggódik érte. Nem érti, milyen változások mennek végbe feleségében, aki közel ötven éve hűséges társa. Vajon tartogat még az élet számukra valamit, egy utolsó fellángolást?

Kihúzta Esther komódjának legfelső fiókját. Meglepetten tapasztalta, hogy az ékszereit tartja benne, szép kis rekeszekbe rendezve. Ekkor döbbent rá, hogy fogalma sincs, hol a helye a felesége fehérneműjének. Na tessék, még egy dolog, ami elkerülte a figyelmét! A második fiókban kendőket és harisnyatartókat talált. Ez utóbbiakat felesége már évek óta nem hordta. Charlie kivett egy harisnyatartót, és a fény felé tartotta. A rugalmas szalagokon fityegő csatokat tanulmányozva megcsóválta a fejét: micsoda különös szerkezet!

[…]

Demencia.
Hát nem ettől retteg minden ember? Hogy eljön az idő, amikor testileg ugyan egészséges, de már nem emlékszik a szerettei nevére vagy arcára? Charlie mindig is azt gondolta, hogy ez rosszabb, mint a halál. Annyira riasztotta a gondolat, hogy inkább mindig elhessegette. A családjában nem volt Alzheimer-beteg, ő pedig igyekezett megőrizni szellemi frissességét, ezért is nézte olyan lelkesen a televíziós vetélkedőket. Ezenkívül keresztrejtvényt fejtett, pontos méréseket végzett, amikor barkácsolt, és precízen megtervezte a kertjét. Elhatározta, hogy az utolsó percig szellemileg frissen és egészségesen fog élni.

[…]

A lány egy háromsoros, rózsaszínű gyöngysort csatolt Esther nyakára, Kim pedig segített felhúzni Esther esküvői kesztyűjét. Ennyi kedvesség láttán az idős hölgy alig tudott uralkodni meghatottságán. Hogy sürögnek-forognak körülötte a legdrágább barátnői! Tudta, hogy sírnia most nem szabad, hiszen míg a többiek a fodrait igazgatták, Patsy mindenféle szépítőszert kent az arcára. De hogyan is tarthatná vissza örömkönnyeket? Hiszen egész életében odavolt a felvonulásokért! Mindig ámulattal és csipetnyi irigységgel nézte az ilyenkor megválasztott szépségkirálynőket. Arról álmodni sem mert, hogy valaha ő vezethet fel egy parádét, és ő lehet az est fénypontja.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kosztolányi Dezső: Ezüst Mária

Kosztolányi Dezső

Ezüst Mária

2000 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-1329

350 Ft

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

3800 Ft