Akinek füle van, hallja meg!

Szerző: P. Reinhard Körner OCD

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51470-6-7
Kiadó: Jel Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 134
Méret: 122x200 mm
Kötés: puhafedeles

1400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A szerző, Reinhard Körner kármelita atya meg van győződve arról, hogy Jézus mindannyiunkban megszólítja a földművest: az embert, aki kötődik gyökereihez, azokból táplálkozva és autentikusan szeretne élni, szívvel és értelemmel a mélyben gyökerezve és mégis az ég magassága és tágassága felé nyújtózkodva.

Akinek füle van, hallja meg! Itt az idő, hogy még egyszer a galileai emberek fülével figyeljünk oda Jézusra, a világ legcsodálatosabb földművesére. Éppen ők, az egyszerű vidéki emberek értették meg Őt, legmélyebb valóját, kacsintását és szívből jövő nevetését.

De talán a gyerekek és én félreértettük Jézust? Néhány példabeszéd-elemző azt mondja, hogy Jézus egyáltalán nem harminc-, hatvan- és százmagos kalászokra gondolt, hanem harmincszoros, hatvanszoros és százszoros össztermésre. Egy mázsa vetőmagból tehát száz mázsa gabonát aratott a földműves. Nos, ezeknek az elemzőknek – spekulánsok! – el kellene olvasniuk a már említett teológia- és mezőgazdasági doktor könyvét! Ő azt írja, hogy akkoriban Galileában „általában tízszeres búza- és tizenötszörös árpaterméssel” lehetett számolni. – Nem, Jézus biztos nem az össztermésre gondolt. A tréfát ismerte. De a szakzsargont nem.


[…]

Néhány embert tényleg csak Isten győzhet meg igazán! És Ő erre általában időt hagy magának, nagyon sok időt! De valamikor, legkésőbb az örökkévalóság első napján, elkapja őt. Ebben teljeséggel bízhatunk. Akkor valószínűleg ez a szegény fickó tényleg „sírni fog és csikorgatni fogja a fogait” – de nem azért, mert Isten pokolra vetné őt, hanem mert a végsőkig fog szégyenkezni és gyötrődni, hogy nem hallgatott ránk, s a józanészre. És hogy okosabb akart lenni, mint a földműves Jézus. Egy ilyen tisztítótüzet ugyan senkinek sem kívánunk, de ha ő annyira akarja…

[…]

„Emberek, ti értékesek vagytok – Isten számára mindenképpen!” Ez volt az örömhír, amit Jézus elvetett. Azt mondja nekünk: „Gondolhatnak mások rólatok, amit akarnak; ti is reménytelen esetnek tarthatjátok magatokat: Isten sokra tart benneteket! És Ő épít rátok! Veletek együtt egy nagy célt akar megvalósítani: országát örökre. Már most elkezdte a munkát. És ha egyszer a földön bevégeztétek, akkor kezdődik csak el igazán minden. Ne gondoljátok: „Egyszer úgy is mindennek vége…”! Sokkal értékesebbek vagytok Számára, semhogy hagyná, hogy néhány földi év után újra a semmibe hulljatok.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Ruth Burrows OCD: Ismeretlen szeretet

Ruth Burrows OCD

Ismeretlen szeretet

1900 Ft

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

3800 Ft